Matematik

Asymptoter - en opg

23. november 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Hej.. Jeg skal finde lodrette asymptoter i følgende polynomiumbrøk..

(2x^2+3)/(5x^4+x^2+1) - så vidt jeg kan se er der ikke nogen.. Hvis man løser nævneren som en andengradsligning giver d = -19.. Så er der vel ikke nogen eller..

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Nej, der er ingen lodrette asymptoter. Fremgangsmåden med andengradspolynomiet kan du godt bruge. Du skal bare bemærke, at du så fx sætter t=x^2 i nævneren, ellers må du ikke bruge løsningsformlen for en andengradsligning.

Det nemmeste er nok, at observere, at

5x^4 + x^2 + 1 > 0

for alle x i R (de reelle tal), så grafen har ingen lodrette asymptoter.

//Singularity

Svar #2
23. november 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Når ja jeg glemte vist at skrive det med t=x^2 men det har jeg os gjort!! Tusind tak for hjælpen!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2004 af frodo (Slettet)

prøv evt at udføre polynomiers division, for at undersøge, om der er nogen skrå!

Eller hvad går brøken imod, når x går mod uendeligt

Svar #4
23. november 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Jeg har fundet den skrå.. det var mere den lodrette jeg var i tvivl om :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2004 af frodo (Slettet)

så længe nævneren ike giver nul, vil der ikke være nogen lodrette assymptoter.

Skriv et svar til: Asymptoter - en opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.