Matematik

Andengradspolynomiet

21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvad menes der med: bestem den mindste/største y-værdi for andengradspolynomiet:

y = x2 - 40....?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at tegne den.


Svar #2
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

#1: ....Ja?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er det største punkt på y-aksen, som din graf når? Hvad er det mindste punkt?


Svar #4
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

#3: tænker du på toppunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det spørges der blandt andet om, ja. =)


Svar #6
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

#4: Altså nu er der jo kun et (top)punkt, som ligger på ca. (10,-46)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Du har regnet forkert. Det skulle meget gerne ligge i (0,-40)


Svar #8
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

#7: Jeg har slet ikke regnet på det. Jeg tegnede(som du sagde) grafen og aflæste punktet til (10,-46) :/ Hvordan har du regnet på det?


Svar #9
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Come on?


Brugbart svar (2)

Svar #10
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#9 lidt anden løsningsmetode. Du kan se at det er en "glad" parabel, altså vender benene opad ... derfor er størsteværdien __

Toppunktet er derfor ___ og af udtrykket y = x2 - 40 kan du se symmetri omkring x=0, dvs toppunktet ligger i (0,y(0))=___ hvor af mindsteværdien (af y) er ___

... udfyld selv __


Svar #11
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

#10: nu er ligningen ikke den ovennævnte men y = x2 - 20x + 51. Det forrige var blot et eksempel :) Deraf gør man vel principielt ikke det samme som du forklarede i #10?


Brugbart svar (2)

Svar #12
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#11 Jo analysemæssigt kan du ... alt efter "Toppunktet er derfor ___" er dog ikke brugbart


Brugbart svar (2)

Svar #13
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

... er koefficienten til x2 positiv vender grenene opad og toppunktet er et min ... er koefficienten til x2 negativ vender grenene nedaf og toppunktet er et max


Svar #14
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Aha, ok. Tusind tak for hjælpen Dynin ;) Fremover er du også en af mine favoritter :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.