Studiejob

Arbejdstimer - hor mange?? hjælp

21. april 2009 af lene... (Slettet)

Hej..

Flot fejl i overskriften - for sent at rette nu, men der skal altså stå hvor og ikke hor

Jeg er 16 år, og startede på en STX efter sommerferien sidste år, så jeg er en "lille " 1.g'er

Jeg arbejder rigtig meget, virkelig meget.. Dt går fint nok på nuværende tidspunkt, men jeg vil gerne have et råd fra en 2.g'er eller 3.g'er.

Hvor meget tid er der til "fritidsjob" når man når lidt længere i forløbet??

Håber på svar, da jeg er helt lost, jeg vil jo heller ikke kører fuldstændig ned....


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. april 2009 af Vannozza Catanei (Slettet)

Det kommer an på, hvor meget du bruger på din skole, hvor meget tid bruger du på lektier(prøv også at se dig selv efter. hvad har du reelt brug for).??

jeg arbejdede selv hele min tid i gym, og havde vel mellem 6 og 20 timer om ugen. jeg brugte selv ikke meget tid på skolen. jeg lavede alle mine afleveringer og mødte til undervisning, men må nok indrømme at jeg ikke læste så meget af alt det der "fra dag til dag" lektier. fik dog stadig et gennemsnit på 9,3 så er ganske tilfreds. det kommer virkelig an på hvordan du selv har det med skolen, og om du har evnen til at udlede hvad skal bruge i din uddannelse uden at bruge rigtigt meget tid på det.

man siger vist normalt at man bruger omkring 12-20 timer ud over undervisning, på skolen alt efter hvordan du er skolemæssigt. så når du beregner undervisning+ lektielæsning, kan du ca. udlede hvad du bør arbejde maksimalt. 

pas endelig på at du ikke overdriver og kører træt, det kan påvirke dig i det længere forløb. 

hvor meget arbejder du? 


Svar #2
22. april 2009 af lene... (Slettet)

hej...

jeg arbejder, som jeg skrev rigtig rigtig meget... Og det har måske i den sidst tid været lidt mere ekstremt end normalt.

Sidste måned var jeg oppe på omkring 200 timer (helt præcist 194). Men normalt arbejder mellem 30-45 timer om ugen. 

Problemet er bare, at jeg elsker mit arbejder virkelig meget, og har derfor også svært ved at sige nej til en ekstra vagt. 

Men pointen med at skrive herinde var bare at høre om andres erfaringer..!! Nu skriver du, at du er færdig med gym. Fortyder du, at du arbejdede så meget, som du gjorde?? 

Jeg vil lige sige at mit fravær er under 1 %, så på den måde skader mit arbejde ikke skolen, jeg dukker op til undervisningen, og laver de fleste lektier og alle afleveringerne.. Men vil jeg fortryde det?? 

Jeg ved godt, at det er umuligt for fremmed at svare på disse spørgsmål, men jeg vil gerne høre andres meninger, erfaringer og holdninger.   


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. april 2009 af Vannozza Catanei (Slettet)

jeg fortryder det overhovedet ikke...

jeg brugte ikke meget tid på skolen. jeg synes nu ikke jeg arbejdede vild meget, men når man så tillægger frivilligt arbejde osv. løber det da op. jeg læser nu på SDU i odense, og har ikke et arbejde, men regner med at komme i gang til sommer. meningen med en studentereksamen er helt klart at komme videre i systemet. jeg kan forestille mig, at der er del der vil være uenig med mig, men jeg synes at du skal gå efter hvad du har behov for. skal du læse medicin er det nok en god idé at fokusere meget på gym, da det kræver et ok højt gennemsnit, men hvis du vil læse eks. ingeniør eller sygeplejerske hvor de faktisk lukker alle ind der søger grundet mangel, så sats på bare at bestå eksamenen. jeg gik med en der ville læse til ingeniør og hun gad ikke gøre noget ud af skolen, kun få en studentereksamen, og det går jo også fint for hende. jeg ved selvfølgelig godt at chancen for at du ved hvad du vil senere ikke er så stor, men det er nu engang mit råd.

dog vil jeg sige, at 30+ timer måske lige er i overkanten. med mindre du er ekstremt god, tror jeg ikke du vil kunne holde det kørende i 3 år.


Skriv et svar til: Arbejdstimer - hor mange?? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.