Matematik

HASTER !!

22. april 2009 af SpasserKanin (Slettet)

Uden hjælpemidler:

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = x2 - 4x – 5

Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.
 

Hvordan gøres det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af eski_andreas (Slettet)

Hey

Løs f(x) = 0  og du får 1. koordinaterne. 2koord. er jo 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af kilickaya (Slettet)

er det x^2 (x i anden) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af Tbenne (Slettet)

Hvis det er en andengradsligning(som jeg tror det er, du har nok bare skrevet forkert).

Så finder du først diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2009 af keg (Slettet)

Benyt formlen for en 2.gradsligning

generel 2.gradsligning: Ax2 + Bx +C , rødder: x= (-B +-kvadratrod af B2 minus 4AC)/2A

du skal finde rødder i ligningen og det gør du ved at sætte f(x) = y =0, dvs du skal finde kurvens skæring med x-akse og hvor den skærer er y-værdien lig 0

rødderne kan vi kalde x   og   x2         så koordinatsættet vil hedde (x1, 0) og (x2, 0)


Skriv et svar til: HASTER !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.