Matematik

andengradspolynomium

22. april 2009 af hillbilly91 (Slettet)

Hej :) sidder lige med en opgave jeg ikke kan finde ud af! Jeg har haft om det før men da denne opgave er med lommeregner, har den givet mig problemer!

Den lydder på: Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=ax^2+bx+c

Det oplyses at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1)=4,5.

a) Bestem tallene a,b og c

Håber at der er nogen der kan hjælpe ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 på faktoriseret form er f(x)=a(x-r1)(x-r2) ... hvor r1 og r2 er nulpunkterne


Svar #2
22. april 2009 af hillbilly91 (Slettet)

Men hvordan finder jeg så a,b og c? :) ps. tak for det hurtige svar!


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 indsæt nulpunkterne i ligningen ... brug at f(1)=4,5 til at bestemme a ... så har du f(x) på formen i #1 ... så ganger du ud og kan aflæse a,b og c ...


Svar #4
22. april 2009 af hillbilly91 (Slettet)

Men fik ikke helt fat i hvordan du fandt a?


Svar #5
22. april 2009 af hillbilly91 (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2009 af Dynin (Slettet)

4,5=f(1)=a(1+2)(1-4) ... isoler a ...


Svar #7
22. april 2009 af hillbilly91 (Slettet)

Det er nok et dumt spørgsmål, men hvilken ligning er det nulpunkterne skal sættes ind i? :p


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. april 2009 af Dynin (Slettet)

... den i #1


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.