Matematik

andengradsligninger

24. april 2009 af izzi (Slettet)

a)  x2+4x-5=0

b) 2x2 -x+1=0

c) 2x2-x-1=0

d) x2=3x+10

e) 2-x/x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af mathon

...du kender løsningsformlen...


Svar #2
24. april 2009 af izzi (Slettet)

men jeg kan ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2009 af mathon

a)
x2 + 4x + (-5) = 0

a = 1
b = 4
c = (-5)

d = 42 - 4*1*(-5)


Svar #4
24. april 2009 af izzi (Slettet)

tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2009 af mathon

x = (-b ± √(d))/(2a) = (-4 ± 6)/(2*1) = (-4 ± 6)/2 = -2 ± 3

x = 1 v x = -5


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2009 af mathon

b)
2x2 + (-1)x + 1 = 0

a = 2
b = (-1)
c = 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2009 af mathon

e)
...er ikke en ligning


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.