Matematik

Tangent

25. april 2009 af marshov (Slettet)

en funktion f er bestemt ved f (x) = x3 - 3x2 + 2x grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter..

Forstår ikke helt hvad man skal...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Er tangentens hældningskoefficient 1 må det betyde at f '(x0) = 11, hvor x0 er røringspunktet's x-koordinat.

Så du skal løse f '(x) = 11.


Svar #2
25. april 2009 af marshov (Slettet)

det har jeg fået til at være altså f ' (x) = 11,  299 er det så det der er resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg får x = 3,37 og det kan ikke passe, for opgaven siger, at der er to løsninger. Har du skrevet funktionen rigtigt op??


Svar #4
25. april 2009 af marshov (Slettet)

kan du ikke lige skriv det på skærmen jeg få det til at være 299


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Tastede galt. Nu får jeg x = -1 og x = 3.  Dette er så x-koordinaterne til dine røringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = x3-3x2+2x

f '(x) = 3*x2 - 6x + 2.      f '(x) = 11  så du skal løse 3*x2 - 6x + 2 = 11  ⇔  3*x2 - 6x - 9 = 0

Nu skal du finde rødderne: d = b2 - 4ac = (-6)2 - 4*3*(-9) = 144 = 122

rødder: x = (-b±√d)/(2a) = (6±12)/6


Svar #7
25. april 2009 af marshov (Slettet)

tak skal du have nu har jeg fået det til at passe, er x = -1 og x= 3 resultatet på opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Ja det er.


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.