Matematik

HJÆLP!

26. april 2009 af nannaAndersen94 (Slettet)

I vesttyskland køber Jørgensen et lille tv for 425 D-Mark.                                                                              kursen på D-Mark er 348.                                                                                                                                             hvor meget koster fjernsynet i danske kroner.                                                                                                            i danmark koster det samme fjernsyn 2365 kr.                                                                                                          hvor mange procent har Jørgensen sparet i forhold til den danske pris? ( helt tal)

jeg håber i kan hjælpe mig, for jeg forstår den slet ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af mathon

dansk pris                                                                               kr 2365
tysk pris i danske kr = (425 DM)*(3,48 kr/DM) =                            kr 1479
besparelse                                                                              kr   886

besparelse i procent = (886/2365)*100% ≈                                       37%


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af mathon

du måler besparelsen med den danske pris;
derfor skal der divideres med 2365,
hvilket giver en decimalbrøk = 0,37463
en decimalbrøk omregnes til procent ved
at gange med 100.
 


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.