Matematik

punktmængden?

26. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder:

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x)=x2+4x+10
g(x)=x+14

Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem arealet af M.

Jeg forstår ikke den sidste del. Jeg kan godt se, at det har noget at gøre med stamfunktioner osv. Men har brug for en forklaring. tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Isomorphician

Hvis du tegner de to grafer, ser du et område der afgrænses af de to grafer. Det er arealet af dette område du skal finde arealet af.

Du skal bruge grafernes skæringspunkter som hjælp til at finde det bestemte integrales grænser. Du skal så finde det bestemte integrale af den øverstliggende graf og trække det bestemte integrale af den nederstliggende graf fra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af mathon

skæring kræver

x2+4x+10 = y = x +14
hvoraf

x2+ 3x - 4 = 0

(x+4)(x-1) = 0
 

A(M) = -41∫(g(x)-f(x))dx


Svar #3
26. april 2009 af biqqu (Slettet)

skal man ikke finde skæringspunktet ved at sætte de 2 ligninger op mod hinande?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2009 af mathon

...det gøres i #2 linje 2...

...........

brug udtrykket
at
sammenholde to ligninger

"sæt 2 ligninger op mod hinanden" lyder som, var det to kamphunde


Svar #5
26. april 2009 af biqqu (Slettet)

#4 jamen man finder jo ikke (x,y) - skæringspunktet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#5 du behøver ikke y-koordinaten ... kun x


Skriv et svar til: punktmængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.