Matematik

trekantsopgave

26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har en trekant hvor siderne er a = 10, b = 15, c = 21

jeg har beregnet vinkel A til at være 26 grader og arealet til at være 59.

hvordan beregner jeg medianen b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Lad midtpunktet af AC hedde M så har du en trekant ABM, hvor vinkel A = 26, siden AB = 21, og siden AM = ½*AC = 7,5. Brug nu cosinusrelationen.


Svar #2
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: trekantsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.