Matematik

Ensvinklede trekanter

26. april 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til en opgave med trekanter

I kan se ogpaven her:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/070530_opgave_stx_071_matB.ashx

Det er opgave 4 i prøven uden hjælpemidler


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af dnadan (Slettet)

|BC| bestemmes ved pythagoras: |AB|2=|AC|2+|BC|2 (isoler selv)

|B'C'| bestemmes ved brug af oplysningen om ligevinklede trekanter, som siger, at forholdet mellem ensliggende sider i 2 ensvinklede trekanter er konstant. Dvs.

|AB'|/|AB|=|AC'|/|AC|=|B'C'|/|BC|=k(forstørrelsesfaktoren), benyt dette til at bestemme |B'C'|(Du skal kende 3 størrelser for at bestemme siden B'C', vælg hermed den ligning, som opfylder netop dette)

De to muligheder for valg er:

|AC'|/|AC|=|B'C'|/|BC| (1)

|AB'|/|AB|=|B'C'|/|BC| (2)


Svar #2
26. april 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

Det vil siger når jeg beregner |BC| så gør jeg således:

|BC|^2 = |AC|^2 - |AB|^2 = 64 og så tager jeg kvadratroden af 64 = 8

og når jeg skal beregne |B´C´| så gør jeg følgende:

|AB´| / |AB| = |B'C| / |BC| = 15/10 = 1,5

8 * 1,5 = 12 så siden |B´C´| = 12 ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2009 af dnadan (Slettet)

Det ser fint ud :-)


Svar #4
27. april 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

okay super tak for det :)


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.