Matematik

hjælp! mat

25. november 2004 af Hansp (Slettet)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1)), når
f(x)= 2x^(-1,7) + 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2004 af Damon (Slettet)

find f'

xo=1

find f'(1)
fin f(1)

sæt det ind i formlen:

p(x)=f(xo)+f'(xo)*(x-xo)

Svar #2
25. november 2004 af Hansp (Slettet)

f'= -3,4x^-2,7

f'(1)= 3,4

f(1)= 3

Kan dette passe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Nej, du glemmer fortegnet på f'(1). Det skal være

f'(1) = -3.4

men ellers er det korrekt.

//Singularity

Svar #4
25. november 2004 af Hansp (Slettet)

tak...

jeg har facit til denne opgave men mit resultat stemmer ikke overens med facit.

(a+b)^2 - a^2 / 2a+b

kan det passe at resultatet er 2b?

Svar #5
25. november 2004 af Hansp (Slettet)

PS.
Der skal reduceres :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Nej, det er ikke korrekt, hvis du mener, at

((a+b)^2 - a^2)/(2a+b)

skal reduceres.

Idet

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

så fås

((a+b)^2 - a^2)/(2a+b) = b(2a+b)/(2a+b) = b

//Singularity

Svar #7
25. november 2004 af Hansp (Slettet)

AHHHH, nu kan jeg se det!!

Mange tak

Skriv et svar til: hjælp! mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.