Matematik

f(0)

28. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har et par spørgsmål:

1. Hvad finder man når man sætter funktionen til f(0)?

2. Hvad er sammenhængen mellem f(x) samt f'(x)

3. Hvad betyder "røringspunktet" helt præcis? (røringspunktet for fx en tangent)

4. Hvis ne tangent har hældningskoefficienten 11, hvorfor sætter man den på f(x)'s plads i funktionen? Et eksempel: En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 - 3x^2 + 2x

Det oplyses, at grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

a. Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af lynderupJensen (Slettet)

F(0) er funktionens skæring med y-aksen

f'(x) er hældingen på f(x) f.eks er f'(2) det samme som hældningen på tangenten i røringspunktet f(2)

men jeg forstår ikke rigtig hvad du mener i dit fjerde spørgsmål

og til a skal du finde f'(x) hvor efter du skal finde det sted hvor den skiver 11 altså en almindelig andengrads ligning som giver to løsninger som så er de to førstekoordenater


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af mathon

4. f(x) = x3 - 3x2 + 2x

Det oplyses, at grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

a. Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

f '(x) = 3x2 - 6x + 2 = 11        (f '(x) er hældningstallet for tangenterne)

1. koordinaterne til de to røringspunkter beregnes
således
af
3xo2 - 6xo - 9 = 0         som med fordel divideres med 3

xo2 - 2xo - 3 = 0

xo1 = -1  og xo2 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2011 af Mtin (Slettet)

 Hvorfor er x1 = 1 og x2 = 3?


Skriv et svar til: f(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.