Matematik

Monotoni intervaller

29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Jeg har en opgave....

Find monotoni intervaller for:

f(x) = 2x^2 + 2x - 4

Den skal gi´:

Aftagende i ) -oo; 1/2)   (Dette er vel Max punktet så??)

Aftagende i (-1/2; oo(     (Dette er vel Min...??)

Jeg forstår bare ikke helt hvordan man når derhen.....

Er intervalpunkterne DM eller VM.......det må vel være y-værdier....

y-værdier for f´(x) = 0.....må det vel være....

Man hvordan regner man sig frem til det......nogen der har et detaljeret eksempel.....

så forstår jeg det som regel!!.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af mathon

f '(x) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Find den afledede som mathon forslår. Sæt derefter den afledede lig nul og find eventuelle nulpunter...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af mathon

f '(x) = 4x + 2

monotoniforhold:
for x<???? er f '(x)????, hvorfor f(x) er monotont ????
for x>???? er f '(x)????, hvorfor f(x) er monotont ????


Svar #4
29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Men nulpunkter er jo rødder ikke....der hvor grafen skærer x-aksen.....altså y = 0...

Her er det jo f´(x) = 0.....det er da slet ikke det samme...

Er det ikke bare toppunktsformlen jeg skal bruge??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2009 af mathon

...grafen for f(x) har vandret tangent
for

f '(x) = 4x + 2 = 0

hvorfor det er denne ligning, du skal benytte...


Svar #6
29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Ok.....ja....det gir jo det samme....som x-værdien i Toppunktsformlen: )...


Svar #7
29. april 2009 af stinstin (Slettet)

Hvad så med denne her:

f(x) = x^3 - 2,5x^2 - 2*x + 7

Afledet: 6x - 5x - 2.....eller??

6x - 5x -2 = 0.....men det er ikke rigtigt vel??


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2009 af mathon

f '(x) = 3x2 - 5x - 2

og så er vi tilbage
i tråden
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=676194


Skriv et svar til: Monotoni intervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.