Matematik

Lektie hjælp om polynomier

30. april 2009 af sand2752 (Slettet)

p(x) = x^3 + ax^2 +2x-4

Der skal jeg bestem a, så 2 er rod i polynomiet.

Jeg forstår ikke opgaven og ved ikke hvad man skal :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt x=2 og p(2)=0 og beregn a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af l030689 (Slettet)

En rod i et polynomie er polynomiets skærring med 1. aksen. Dvs så ved at løse ligning p(2)=0 mht a kan du finde den værdi for a, der gør at polynomiet skærer 1. aksen.

edit: damn you ibibib ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis 2 skal være rod i polynomiet er  p(2)=0

indsæt x=2 og p(2) i polynomiet og find a i den fremkomne ligning


Skriv et svar til: Lektie hjælp om polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.