Matematik

procentvise ændring.

02. maj 2009 af Malika (Slettet)

hej

er der nogen der vil hjælpe mig med denne opgave..

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60 mia. kr.

a) bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne...

Jeg tror at jeg skal bruge S=B·(1+r), hvor B er begyndelsesværdi, og S er slutværdi.

Hvordan skal man regne den her opgave ud, hvad for en formel skal man bruge?? hvornår bruger man

K=K0·(1+r)n?

På forhånd tak....


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af mathon

B15 = Bo*(1+r)15

1+r = (B15/Bo)1/15


Svar #2
03. maj 2009 af Malika (Slettet)

hvad mener du forstår det slet ikke???


Skriv et svar til: procentvise ændring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.