Dansk

hjælp

02. maj 2009 af ayahj (Slettet)

er der nogen der vil kigge den igennem for grammatik kommaer osv på forhånd tak.

Logbog

I uge 17 skulle vi i praktik i en uge. Jeg skulle på social- og sundhedsskole i to dage, og på HTX i tre dage. Før vi tog afsted, havde jeg hele tiden troet at vi skulle sidde sammen med de andre elever i klassen, og være med i deres undervisning. Men det var overhoved ikke, som jeg havde overvejet. Vi skulle sidde i et lokale sammen med nogle elever fra andre skoler, som også var i praktik, og blive undervist.
Mandag: Første dag tog jeg til social- og sunhedsskolen. Første time snakkede lærerene om uddannelsen i social- og sunhedsskolen. Derefter skulle vi danne grupper, og arbejde i grupperne. I grupperne arbejdede vi om vores baggrung og vores fremtid. Vi skulle hver især lave en plakat, som indeholdt et stametræ om vores famillie. Vi skulle lave en tidslinje om vores liv indtil videre. Vi skulle beskrive hvordan vores hverdag er. Vi skulle også skrive hvad vi mest holder af. Vores fremtid og til sidste hvad vi synes om denne opgave. Jeg synes det var meget sjovt, at arbejde om vores liv, fordi jeg aldrig havde tænkt på min tidslinje eller min families stamtræ. Denne opgave bliver normalt udleveret til eleverne i social- og sunhdesskolen, men deres elever får 4 uger til at arbejde med denne opgave, da vi kun havde 2 dage og nåede at lave den færdig.
Tirsdag: I tirsdags skulle jeg også til social- og sundhedsskolen. Vi skulle fremlægge vores opgaver for hinanden, og vi skulle også vise eleverne og lærerene vores folkedans. Men desværre kunne jeg ikke komme, fordi jeg havde alvorlige problemmer med mit hoved, det skyldes at jeg blev ramt af en cyklist og faldt på hoved foran en bil. Jeg snakket med lægen om det og hun sagde, at jeg skulle blive hjemme et par dage.
Onsdag: Endelige kom den dag, jeg hele tiden havde ventede på HTX. Jeg skulle på HTX i Vibenhus. Jeg havde glædet mig utrolige meget. Jeg havde hørt mange gode ting om HTX, og endelige kom tiden til at jeg selv skal prøve det sted. Da jeg endelig nåede hen til HTX i Vibenhus, følte jeg mig meget heldig at jeg fik en praktikplads der. Jeg var meget glad for at, der var mange fra klassen, der også fik praktikplads der, for så følte jeg mig meget tryg. Allerførst fik vi en rundvisning af bygning. Den var kæmpe stor, vi kunne overhovede, ikke finde vej når vi skulle til et lokale. De havde to rigtige store fysik lokaler, et desinglokale, sløjd osv. Vi havde to timer kommunikation/it, og det var rigtig sjovt. Det var meget sjovt, at arbejde med et nyt fag, da vi ikke har faget i skolen. De næste to timer var engelsk, vi så en film og skulle besvare nogle spørgsmål, som læreren havde forberedt.
Torsdag: Det jeg allermest havde glædet mig ti var kemitimerne, og dem havde vi to timer af i torsdags. Vi havde en meget venlige lærer, som snakkede på en forståelige måde. Vi havde om atomer og det periodiske system. Det var meget sjovt og lærerigt. De tre sidste timer havde vi design med en meget sød dame, som også var deres studievejleder. I design skulle vi arbejde med en æg, papir, klisterbånd og klips. Disse matreialer skulle vi bruge til at kaste en æg fra første sal uden den knækker. Det var meget sjovt at have design. Jeg har aldrig haft det fag før, da vi i skolen ikke har faget.
Fredag: De to første timer havde vi matematik. Læreren forklarede, hvordan man skal sætte sin problemformulering op, og hvordan man kan løse problemformulering på en nem måde. Derefter uddelte læreren opgaver, som vi skulle løse. De sisdte to timer havde vi fysik. I fysiktimen snakkede vi om mange forskellige ting bl.a. om vand. Fysiktimen gik rigtig hurtigt, da det var meget interessant for første gang.
Jeg er utrolige glad for, at have prøvet en rigtig god oplevelse. Det tre dage i HTX har været mine bedste dage i dette skole år. Det er allerførste, gang jeg har prøvet, at være i en gymnasial uddannelse, og jeg håber ikke det bliver en sidste gang . HTX er et helt anden verden man lever i. Skolen er overhovede ikke noget i forhold til det. Social- og sundhedsskolen har været min dårligste oplevelse, jeg havde aldrig troet, at jeg vil ende i praktik der. Men nu ved jeg godt hvordan det foregår. Jeg har fået meget ud af denne uge, jeg ved med sikkerhed ,hvad jeg skal lave efter 9. Klasse. Det er jeg meget glad for.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af baresso (Slettet)

Logbog.

I uge 17 skulle vi i praktik i en uge. Jeg skulle på social- og sundhedsskole i to dage og på HTX i tre dage. Før vi tog afsted havde jeg hele tiden troet, at vi skulle sidde sammen med de andre elever i klassen og være med i deres undervisning. Men det var overhoved ikke, som jeg havde overvejet(forventet). Vi skulle sidde i et lokale sammen med nogle elever fra andre skoler, som også var i praktik, og blive(blev) undervist.

Mandag: Første dag tog jeg til social- og sunhedsskolen. Første time snakkede lærerene om uddannelsen i social- og sunhedsskolen. Derefter skulle vi danne grupper og arbejde i grupperne. I grupperne arbejdede vi om vores baggrung(d) og vores fremtid. Vi skulle hver især lave en plakat, som indeholdt et stam(ikke noget e, her)træ om vores famillie. Vi skulle lave en tidslinje om vores liv indtil videre. Vi skulle beskrive hvordan vores hverdag er. Vi skulle også skrive hvad vi mest holder af, vores fremtid og til sidst, hvad vi synes om denne opgave. Jeg synes det var meget sjovt, at arbejde om vores liv, fordi jeg aldrig har tænkt på min tidslinje eller min families stamtræ.(En opgave som denne) Denne opgave bliver normalt udleveret til eleverne i social- og sunhdesskolen, men deres elever får ( normalt ) kun 4 uger til at arbejde med sådan en opgave, (da vi kun havde 2 dage til lave en opgave magen til, er jeg ret imponeret over at vi nåede, at lave den færdig.)


Tirsdag: I tirsdags skulle jeg også til social- og sundhedsskolen. Vi skulle fremlægge vores opgaver for hinanden og opvise vores folkedans både for elev og lærere. Men desværre kunne jeg ikke komme, fordi jeg havde alvorlige problemmer med mit hoved, det skyldes at jeg blev ramt af en cyklist og faldt på hoved foran en bil. Jeg snakkede med lægen om det og hun sagde, at jeg skulle blive hjemme et par dage.

Onsdag: Endelige kom den dag, jeg hele tiden havde ventet på HTX. Jeg skulle på HTX i Vibenhus. Jeg havde glædet mig utrolige meget, for jeg havde hørt en masse positive ting om HTX, og endelig kom dagen, hvor jeg selv skulle prøve det sted. Da jeg endelig nåede hen til HTX i Vibenhus, følte jeg mig meget heldig at jeg fik en praktikplads der. Jeg var meget glad for, at der var mange andre fra klassen, som også havde praktikplads der. det gjorde at jeg følte mere tryg. Allerførst fik vi en rundvisning af bygningen, den var kæmpe stor, vi kunne overhoved ikke finde vej når vi skulle til et lokale. De havde to rigtige store fysiklokaler, et desinglokale, sløjd osv.
Vi havde to timer kommunikation/it, og det var rigtig sjovt. Det var meget sjovt og interessant, at prøve at arbejde med et nyt fag, da vi ikke selv har faget i skolen. De næste to timer var engelsk, vi så en film og skulle besvare nogle spørgsmål, som læreren havde forberedt.

Torsdag: Det jeg allermest havde glædet mig til var kemitimerne og dem havde vi to timer af i torsdags. Vi havde en meget venlig lærer, som snakkede på en let forståelig måde. Vi lærte om atomer og det periodiskesystem. Det var meget sjovt og lærerigt. I de tre sidste timer, blev vi undervist i design af en meget venlig dame, hun var bl.a. også deres studievejleder. I design skulle vi arbejde med et æg, papir, klisterbånd og klips. Disse matreialer skulle vi bruge til at kaste et æg ud fra første sal uden det knækkede. Det var
meget sjovt at have design. Jeg har aldrig haft det fag før, da vi i skolen ikke har faget.
Fredag: De to første timer havde vi matematik. Læreren forklarede, hvordan man skal sætte sin problemformulering op, og hvordan man kan løse problemformulering på en nem måde. Derefter uddelte læreren opgaver, som vi skulle løse. De sidste to timer havde vi fysik. I fysiktimen snakkede vi om mange forskellige ting bl.a. om vand. Fysiktimen endte rigtig hurtigt, da det var meget interessant for første gang.
Jeg er utrolige glad for, at have fået en rigtig god oplevelse. Det tre følgende dage på HTX, har været mine bedste dage i dette skoleår. Det er allerførste gang jeg har prøvet, at være i en gymnasial uddannelse og jeg håber ikke det bliver sidste gang . HTX er en helt anden verden man lever i. Skolen er overhovede ikke sammenlignes i forhold til det. Social- og sundhedsskolen har været min dårligste oplevelse, jeg havde aldrig troet, at jeg vil ende i praktik der. Men nu ved jeg godt hvordan det foregår. Jeg har fået utrolig meget ud af denne uge, jeg ved med sikkerhed, hvad jeg skal lave efter 9. Klasse. Det er jeg meget taknemmelig for.

-Jeg har valgt ikke at rette særlig meget ved din opgave, da det helst skal lyde som din egen. Men jeg har rettet få sætninger og nogen har jeg sat i parentes så du kan vælge om du vil benytte dig at det i stedet for.

Du skal arbejde en del med det grammatiske og sproglige, ellers er indholdet rigtig godt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2009 af peterz (Slettet)

I uge 17 skulle vi i praktik i en uge. Jeg skulle på social- og sundhedsskole i to dage, og på HTX i tre dage. Før vi tog afsted, havde jeg hele tiden troet, at vi skulle sidde sammen med de andre elever i klassen, og være med i deres undervisning. Men det var overhovedet ikke, som jeg havde forestillet mig. Vi skulle sidde i et lokale sammen med nogle elever fra andre skoler, som også var i praktik, og blive undervist.
Mandag: Første dag tog jeg til social- og sunhedsskolen. I første time snakkede lærerene om uddannelsen  social- og sundhedsskolen. Derefter skulle vi danne grupper og arbejde i grupperne. I grupperne arbejdede vi med vores baggrund og vores fremtid. Vi skulle hver især lave en plakat, som indeholdt et stametræ af vores famillie. Vi skulle lave en tidslinje om vores liv indtil videre. Vi skulle beskrive hvordan vores hverdag er. Vi skulle også skrive hvad vi mest holder af, vores fremtid og til sidste hvad vi synes om denne opgave. Jeg synes det var meget sjovt at arbejde med vores liv, fordi jeg aldrig havde tænkt på min tidslinje eller min families stamtræ. Denne opgave bliver normalt udleveret til eleverne i social- og sundhedsskolen, men deres elever får 4 uger til at arbejde med denne opgave. Vi havde kun 2 dage og nåede at lave den færdig.
Tirsdag: I tirsdags skulle jeg også til social- og sundhedsskolen. Vi skulle fremlægge vores opgaver for hinanden, og vi skulle også vise eleverne og lærerene vores folkedans. Men desværre kunne jeg ikke komme, fordi jeg havde alvorlige problemmer med mit hoved. Det skyldes at jeg blev ramt af en cyklist og faldt på hovedet foran en bil. Jeg snakkede med lægen om det og hun sagde, at jeg skulle blive hjemme et par dage.
Onsdag: Endelig kom den dag, jeg hele tiden havde ventet på: HTX. Jeg skulle på HTX i Vibenhus. Jeg havde glædet mig utroligt meget. Jeg havde hørt mange gode ting om HTX, og endelige kom tiden til at jeg selv skulle prøve det sted. Da jeg endelig nåede hen til HTX i Vibenhus, følte jeg mig meget heldig over at jeg fik en praktikplads der. Jeg var meget glad for at der var mange fra klassen, der også fik praktikplads der, for så følte jeg mig meget tryg. Allerførst fik vi en rundvisning i bygningen. Den var kæmpestor, vi kunne overhovedet ikke finde vej når vi skulle til et lokale. De havde to rigtigt store fysiklokaler, et desinglokale, sløjdlokale osv. Vi havde to timers kommunikation/it, og det var rigtig sjovt. Det var meget sjovt at arbejde med et nyt fag, da vi ikke har faget i skolen. De næste to timer var engelsk. Vi så en film og skulle besvare nogle spørgsmål, som læreren havde forberedt.
Torsdag: Det jeg allermest havde glædet mig til var kemitimerne, og dem havde vi to timer af i torsdags. Vi havde en meget venlig lærer, som snakkede på en forståelige måde. Vi havde om atomer og det periodiske system. Det var meget sjovt og lærerigt. De tre sidste timer havde vi design med en meget sød dame, som også var deres studievejleder. I design skulle vi arbejde med et æg, papir, klisterbånd og klips. Disse materialer skulle vi bruge til at kaste et æg fra første sal uden at det knækker. Det var meget sjovt at have design. Jeg har aldrig haft det fag før, da vi i skolen ikke har faget.
Fredag: De to første timer havde vi matematik. Læreren forklarede, hvordan man skal sætte sin problemformulering op, og hvordan man kan løse en problemformulering på en nem måde. Derefter uddelte læreren opgaver, som vi skulle løse. De sidste to timer havde vi fysik. I fysiktimen snakkede vi om mange forskellige ting, bl.a. om vand. Fysiktimen gik rigtig hurtigt, da det var meget interessant at opleve for første gang.
Jeg er utroligt glad for at have haft en rigtig god oplevelse. Det tre dage i HTX har været mine bedste dage i dette skoleår. Det er allerførste gang jeg har prøvet at være på en gymnasial uddannelse, og jeg håber ikke det bliver [en] sidste gang . HTX er en helt anden verden at leve i. Skolen er overhovedet ikke noget i forhold til det. Social- og sundhedsskolen har været min dårligste oplevelse. Jeg havde aldrig troet, at jeg vil ende i praktik der. Men nu ved jeg godt hvordan det foregår. Jeg har fået meget ud af denne uge, og jeg ved med sikkerhed hvad jeg skal lave efter 9. Klasse. Det er jeg meget glad for.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.