Matematik

Polynomier

04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

1)

Omskriv 4x2-12x+9 til formen (ax+b)2

Ind til videre har jeg disse udregninger:

b2 = -9 = -32

ax2 = 4x2 - 12x

ax = 4x - 12x

ax = -8x

ax2 = ?

Hvordan kommer jeg videre herfra?

2)

Bestem rødderne i andengradspolynomiet

f(x) = x2 - x - 2

Her har min lommeregner fundet:

-1 ν + 2

Hvorfor får den -1 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Din 1) er forkert. Du skal bruge kvadratsætningerne:

(ax+b)^2 = (ax)^2 + b^2 + 2abx

2) Bestem først diskriminanten og herefter rødderne ved brug af: r = (-b+/-sqrt(d))/(2a), hvor d er diskriminanten, d = b^2 - 4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2009 af Exupery (Slettet)

1) Kig på den og indse, at den nødvendigvis må være (2x-3)^2.

2) Brug diskriminantformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

1) Brug 2. kvadratsætning der siger: (a+b)2=a2+b2+2ab

2) Find diskriminanten og derefter dine løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2009 af mathon

(ax - b)2 = (ax)2 - 2*(ax)*b + b2

4x2 - 12x + 32 = (2x)2 - 2*(2x)*3 + 32 = (? - ?)2


Svar #5
04. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Jeg forstår det ikke? :)

Altså, jeg skal bruge denne sætning:

a2+b2+2ab

det vil sige:

42 + (-12)2 + 2*4*(-12)

eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2009 af MN-P (Slettet)

4x2 -12x +9 skal omskrives til (ax+b)2

Ganger man parenteserne med hinanden fås

(ax+b)(ax+b)=a2x2 + 2axb+b2

I stedet fo a2x2 har vi 4x2   a2 skal altså erstattes af 4, hvad skal a så erstattes af?

i stedet for b2 har vi 9   b2 skal erstattes af 9, hvad skal b så erstattes af?

I begge tilfælde er der to løsninger en pasitiv og en negativ

da 2ab skal erstatte -12 må a og b have forskellige fortegn

opgaven har to løsninge, en hvor a >0 og b<0

og en anden løsning hvor a<0 og b>0


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.