Matematik

HJÆLP!

05. maj 2009 af stinesdikael (Slettet)

Har aflevering til i morgen, og har to opgaver der driller :)

Håber nogen kan hjælpe :)..

Reducer:

(2a-b)(2a+b)-4(a+3b)^2+4b(6a-1)

Forkort:

(x^2-xy)/(xy-y^2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Mine hints er de samme som sidst. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af NejTilSvampe

 (2a-b)(2a+b) = 4a^2-b^2

-4(a+3b)^2 = -4(a^2+9b^2+6ab)

4b(6a-1) = 24ab-4b

2:

x(x-y) / y(x-y)

x/y


Svar #3
05. maj 2009 af stinesdikael (Slettet)

Okay, men der var så bare ingen hints ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Jo, de står i den anden tråd om samme opgaver.


Svar #5
05. maj 2009 af stinesdikael (Slettet)

Tak for hjælpen NejTilSvampe. Men skal lige høre om det er rigtig at ^2 forsvinder i forkortelsen? altså x^2 bliver til x og y^2 til y uden for parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af NejTilSvampe

#5 - ja for hvis du ganger ud i parentesen igen vil du opdage at : x(x-y) = x^2-xy


Svar #7
05. maj 2009 af stinesdikael (Slettet)

Nej det gør det altså ikke. For du har ikke forklaret forkortelsen? og den anden har jeg bare fortalt jeg ikke kan forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2009 af NejTilSvampe

  #7 - forstår ik hvad du mener. altså du omskriver først (x^2-xy) til x(x-y) <-- er det, det du ik forstår?
og ligeledes med (xy-y^2) til y(x-y)

x(x-y) / y(x-y) = x/y              <---- her går (x-y) ud med hinanden 

I den første har jeg bare ganget parenteserne ud i hvert eneste led (et led er hver gang der er minus eller plus aldrig gange eller dividere)

(2a-b)(2a+b) = 4a^2-b^2

-4(a+3b)^2 = -4(a^2+9b^2+6ab) = -4a^2-37b^2-24ab

4b(6a-1) = 24ab-4b

til sidst lægger du bare alle højre udtrykkene sammen, håber du forstår den del.

4a^2-b^2 - 4a^2-37b^2-24ab +24ab-4b       <---- her må du selv gøre resten men sørg selv for at jeg ikke har lavet sjuske fejl.


Svar #9
05. maj 2009 af stinesdikael (Slettet)

Det er også rigtig ;) .. Mange mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2009 af NejTilSvampe

 jeg kan allerede se jeg har lavet op til flere regne fejl i den første, men håber du forstår fremgangsmåden idet mindste.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2009 af keg (Slettet)

Det er helt fint at vi hjælper hinanden, men jeg er modstander af, at man får det hele serveret på et "sølvfad". Til eksamen har man desværre ingen Studieportal elle andre man kan få hjælp fra, så derfor prøv at lægge en smule pædagogig i hjælpen. Just my opinion!


Svar #12
05. maj 2009 af stinesdikael (Slettet)

Forstår det meget bedre nu. mange tak og skal nok lige rette og så videre selv. mange tak :) .. Men spørger nok dumt nu, men hvorfor er det du sætter = ind i ligningen hvor vi skal forkorte? og hvordan ved du hvor den skal være henne?


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.