Matematik

Pythagoras læresætning.

06. maj 2009 af Jensrmb (Slettet)

Hej allesammen .
Jeg vil gerne have hjælp til to opgaver, som jeg er ret lost over.

opgave 1. lyder følgende: Minimum ét bevis for Pythagoras' læresætning med passende illustrationer til. Hvilke regler bruges undervejs i beviset? Bevis også gerne disse.

opgave 2. Minimum 2 eksempler hvor Pythagoras' læresætning anvendes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af flemmings-helte (Slettet)

google is your friend :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af Anders Kromann (Slettet)

Hej Jensrmb.

Der er det klassiske , som du sikkert kender - men her er det alligevel

Vedhæftet fil:pythagoras.doc

Svar #3
06. maj 2009 af Jensrmb (Slettet)

Hej Anders Kroman .
Tusind tusind taak. Kan se du er underviser? . Så ville lige høre om du kan, se om det vedlagte dokument er er rigtig? . Det er 2. eksempler på hvor Pythagorasø læresætning anvendes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2009 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

Måske kunne du bruge dette:

Gælder for retvinklede trekanter

C= 4 * ½ * a * b + (a - b)2

C2 = 2 * a * b + (a - b)2

C2 = 2 * a * b + a - b * a - b

C2 = 2ab + a2 - ab + ab + b2

Alt udlignes

C2 = a2 + b2

Evt. Jeg går i folkeskolen og har skrevet det her fra tavlen. Hvis du forstår, hvordan man finder den første sætning, så er det her en god måde at finde den berømte ligning!

På Forhånd tak!

Tennisstjernen


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2010 af niko2650 (Slettet)

a2+b2=c2

Det er dejlig let når du først er kommet ind i det, men du skal bare lige sættes ind i det, og det er svært over nettet ;)



- hilsen TheOneAndOnly!


Skriv et svar til: Pythagoras læresætning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.