Matematik

regression

08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Er opgaven korrekt indtil videre, og kan nogen hjælpe mig igang med den sidste del af spørgsmål b, samt spg. c.

http://peecee.dk/upload/view/169035


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

b) stiger temperaturen med 1,25 falder holdbarheden til det halve.

c)  ( Slut - Start )/Start*100%  = ( f(x+2) - f(x) )/f(x) *100%


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2009 af Thraundil (Slettet)

Desværre ikke helt rigtigt - det er ikke en eksponentiel funktion, den har forskriften b*eax

Her er tale om en potensiel funktion, h(t) = b*at

Du ved at til t=0 skal h(t) være 300. Når t=0 er at = 1. Altså må b = 300.

Så er det bare at sætte et andet punkt ind for at bestemme a, eks. (8,80):

80 = 300 * a8 ⇒ a = 0,848.

Halveringskonstanten udregnes ved brug af samme formel som du bruger i din opgave her. Jeg får den til T½ = 4,2

Halveringskonstanten er det t for hvilket der gælder at h(t+t') = h(t')*½, altså i dette tilfælde "Den temperaturstigning det kræver at halvere holdbarheden".

Når temperaturen stiger med 2 grader, og du ved at hvis den steg 4,2 grader ville holdbarheden halveres, bør det være nemt nok at udregne hvor mange procent det bliver. Jeg får 23,8% men lav lige udregningen og tænk over det selv!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#2 Ikke ofte jeg kommenter andres indlæg, men her bør jeg vist gøre det:
 

Desværre ikke helt rigtigt - det er ikke en eksponentiel funktion, den har forskriften b*eax, jo det er.

Her er tale om en potensiel funktion, h(t) = b*at   <-- dette er en eksponentiel funktion.

Du ved at til t=0 skal h(t) være 300. Når t=0 er at = 1. Altså må b = 300. nej

Så er det bare at sætte et andet punkt ind for at bestemme a, eks. (8,80):

80 = 300 * a8 ⇒ a = 0,848.

Når der er opgivet flere punkter, må man ikke bare udvælge et tilfældigt punkt og lave funktionen ud fra det. Man skal lave en regression over alle punkter.

Halveringskonstanten udregnes ved brug af samme formel som du bruger i din opgave her. Jeg får den til T½ = 4,2

Jeg får den til 4,446. Biqqu, du har glemt et et tal fra din regression der skal stå 0,1559 ikke 0,559.

Halveringskonstanten er det t for hvilket der gælder at h(t+t') = h(t')*½, altså i dette tilfælde "Den temperaturstigning det kræver at halvere holdbarheden". rigtigt.

Når temperaturen stiger med 2 grader, og du ved at hvis den steg 4,2 grader ville holdbarheden halveres, bør det være nemt nok at udregne hvor mange procent det bliver. Jeg får 23,8% men lav lige udregningen og tænk over det selv! Nemlig prøv selv, men denne metode kan ikke anbefales.

Det giver -26,79%


Svar #4
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har nu rettet det hele, og dva. når temperaturen stiger med 4,4461 grader halveres holdbarheden?


Svar #5
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

hvad hedder metoden for at lave opgave c? Er der ikke evt. en bestemt formel man skal anvende?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Den jeg skrev i #1 er den generelle for at finde en procentuel stigning. I dine udregninger har du sikkert fået den reduceret til (a2-1)*100%. Formlen for procentvis stigning for eksponential funktioner over n dage(eller hvad tidsenheden nu er) er (an - 1)*100%


Skriv et svar til: regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.