Matematik

passer det ? f ´(x)

09. maj 2009 af Fremder (Slettet)

Passer dette?

En funktion f er givet ved .
f(x)=x^3-3x^2+4
Bestem f ´(x), og gør rede for monotoniforholdene for f

f´(x)= 3x-2x+4 ??? synes ik det ser rigtigt ud :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af tveon (Slettet)

Det er også forkert.

For f(x) = axb er f'(x) = abxb-1, og for f(x) = k er f'(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 nej, f '( x) = 3x2 - 6x 

Når du diff. en konstant giver det 0 - derfor forsvinder 4-tallet. 

For at gør rede for monotoniforholdene sætter du f´(x) = 0 

derved finder du skæring med førsteaksen. så kan du se, om det er en max eller min.

Hvis du har lært at lave fortegnslinje, vil jeg råde dig til at lave sådan en. Så kan du fortælle om det er en

voksende eller aftagende graf. 

Håber det hjalp:) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

f'(x) = 3x^2-6x


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af Jessica1

Det giver  3x2-6x


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af Jessica1

# 3
det er forkert ..

4x skal jo ikk med . koefficienten ryger, når den står foran et x og det differentieres


Svar #6
09. maj 2009 af Fremder (Slettet)

Er der ik nogen af jer, der vil være så venlig og kom med udregninger?

jeg hr lige kigget i bogen igen og prøvede igen men fik ikk det samme som jer :S:S:S

f (x)= x3-3x2+4  =

f ´(x)= (x3)´-(3x2)= 3x-6x ?? hvad har jeg gjort forkert her ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

står der 4x? det tror jeg ikke

 - men hvis der gjorde er det nok bare fordi vi 2.g'ere differentiere og integrerer i et væk


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2009 af keg (Slettet)

x3 differntieret giver 3x2 og ikke 3x


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2010 af STXBronx (Slettet)

 Når man differentiere skal du huske at trække 1 fra det som er i trejde:
x^3 = 3x^3-1 = 3x^2. 


Skriv et svar til: passer det ? f ´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.