Matematik

Udenhjælpemidler

10. maj 2009 af CJN (Slettet)

Ville sådan en opgave kunne blive stillet uden hjælpemidler på mat b-niveau:

Bestem tallene a og b:

Der gælder: f(x) b* xa  A(2;4) B(4;64)

Altså jeg mener når man nu skal bruge log?

Da a= log(y2/y1)/log(x2/x1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Ja, den er blevet stillet på stx B-niveau.

a = log(64/4) / log(4/2) = log(16) / log(2) = log(24) / log(2) = 4·log(2) / log(2) = 4


Svar #2
10. maj 2009 af CJN (Slettet)

Oh my good! Hmm.. jamen så må jeg hellere få sat mig godt og grundigt ind i de potens- og logaritme funktioner... Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du har måske lettere ved at løse to ligninger med to ubekendte?

64=b·4a og 4=b·2a

64/4 = (4/2)a

16 = 2a

Her prøver du dig frem og finder a=4


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Hilal (Slettet)

Hvordan udregner man denne opgave uden hjælpemidler:

om en eksponentielt voks. funktion f gælder at f(3)=200 og f(5)=800.

Bestem en forskrift for f.

Jeg ved godt at man skal bruge forskriften f(x)=b*a^x, men hvordan udregner med a?


Svar #5
10. maj 2009 af CJN (Slettet)

Det var faktisk også en rigtig god måde - så er jeg da ikke helt lost hvis det sker. Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

(5-3)√(800/200) = √4 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af Hilal (Slettet)

Super. tak for hjælpen.

tænkte på en anden ting.

Hvordan løser man denne type opgaver:

Om en normalfordelt stokastisk varialbel X oplyses, at P(x mindre end eller lig 5) = 0,3 og P(X mindre end eller lig 10) = 0,7.

Bestem middelværdi og spredning for X.

Middelværdien bestemmes vel ved: 0.3*5 + 10*0,7 = 8,5? Og hvordan er det med spredningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal enten tegne på et sandsynlighedspapir eller også skal du benytte CAS.

Din beregning af middelværdi er "langt ude i skoven"..


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af Hilal (Slettet)

Fair nok.
 

Ved du hvordan man laver denne type opgaver. Jeg har vedhæftet en fil.

Vedhæftet fil:mat..doc

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Har du ikke skrevet galt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2009 af Hilal (Slettet)

i filen ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Tælleren i din funktion må være forkert skrevet. opgaven kan ikke løses.


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2009 af Hilal (Slettet)

når.. ja. tælleren hedder (2ax+6a)(x+5). kan den løses nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2009 af Hilal (Slettet)

og hvordan løses den uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Når x≠-3 er

(2ax+6a)(x+5) / (x+3) =

2a(x+3)(x+5) / (x+3) =

2a(x+5)

Indsæt x=-3 og du har grænseværdien udtrykt ved a.

Når f er kontiuert skal grænseværdien = funktionsværdien.


Skriv et svar til: Udenhjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.