Matematik

HASTER

10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 hej nogen der kan finde ud af denne opgave 

linjen m:  (x,y,z) = (-1,2,3) + s*(-2,4,1)

Beregn afstand mellem pkt. B(-10,6,11) til linjen m 

på forhånd tak :) 


Svar #1
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Plz. hjælp en eller anden . Skal op i mat i morgen og skal have styr på det her :)  


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af I_C_U (Slettet)

brug formlen Dist(B,l)=I r x PoB I / I r I.

Læses: længden af krydproduktet mellem retningsvektoren, og vektoren Po til B. Divideret med længden af retningsvektoren.  


Svar #3
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 hvor har jeg Po fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af mathon

linjens fikspunkt
(-1,2,3) = Po


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af I_C_U (Slettet)

Po har du fra parameterfremstillingen; (Xo,Yo,Zo)=(-1,2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

hej..

jeg ville gætte på at du skal finde en ligning for linjen m og derefter bruge afstandsormlen :)

du må gerne skrive hvis du har fundet ud af noget :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af mathon

dist(l,B) = | r x PoB | / | r | = √(77)


Svar #8
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ok får det samme som mathon.

Har lige et SPØRGSMÅL mere, som hører til denne opgave. 

 på linjen m ligger pkt. P, således at vektor BP er vinkelret på m 

  - bestem koordinatsættet til P 


Håber en kan hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

har lige et spørgsmål .. hvis i vil være søde at hjælpe mig med?

Skal man ikke finde forskriften for linjen og derefter bruge formlen:

dist(l,B)= |ax+by+cz+d| / kvadratrod(a^2+b^2+c^2)  ??? eller har jeg fuldstændig misforstået noget???


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.