Matematik

Andengradsligning

10. maj 2009 af Varylen (Slettet)

 Jeg har en andengradsligning, som jeg kan se på lommeregneren giver 1 og 1/3, men når jeg løser den får jeg -1 og -1/3..

Den hedder 3x^2-4x+1=0...

Først finder jeg d:

-4^2-4*3*1 = 16-12 = 4=d

så hvis d=4 er der altså to rødder:

(-4±√4)/2*3 = (-4+2)/6 og (-4-2)/6

-4+2=-2

-4-2=-6

så de to svar er altså:

-2/6 og -6/6

disse to giver -1 og -(1/3)

hvordan kan det så være at min lommeregner siger at fortegnet er forkert og at det skal være 1/3 og 1???


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

Du indsætter forkert b-værdi.

Formlen lyder:

x = (-b±√d)/2a


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af mathon

disse to giver 1 og -(1/3)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det hedder

x=-b±.....

og ikke

x=b±....

Du mangler et minus foran b.


Svar #4
10. maj 2009 af Varylen (Slettet)

 Ahh slf :D mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af BjørgWR (Slettet)

x = (-b±√d)/2a

ved at b er et minustal vil det skifte fortegn når den kommer ind i formlene

fordi formulen fotolkes således(-(b) ±√d)/2a

derfor vil b skifte fortegne (minus gange minus giver + ) - * -4 = + 4

(-(-4) ±√4)/2*3    <=>   (4 ±√4)/2*3

derfor får du forkert fasit


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.