Matematik

Potensfunktioner

10. maj 2009 af sucky123 (Slettet)

Hej.. SP 

Potensfunktion
y = b*x^a

a = log(y2/y1) / log(x2/x1) ..... - (kan ikke finde ud af at lave de små tal)

b = y1/x1^a .... - (igen, ved ikke hvordan med de små tal)

spørgsmål: x = ????

så jeg mangler bare x så vender den på alle led.. ( ved godt det er lidt utraditionelt, men jeg kan ikke isolere så godt, og på den her måde skal man bare sætte talne ind :) ) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

y = b*xa <=>

y/b = xa <=>

(y/b)1/a = x


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

y=bax <=> y/b=ax <=> log(y/b)=xlog(a) <=> x=log(y/b)/log(a)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hovsa! Ja, nu fik du den lige for en eksponential funktion i stedet for, kunne det friste?


Svar #4
10. maj 2009 af sucky123 (Slettet)

 hehe.. den kommer med i bogen ;)

(y/b)^1/a = x .. hmm det der lille 1 tal, hvor for du det fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 x^1/a er det samme som den a'te rod af x. F.eks. kan √(x) skrives som x^1/2


Svar #6
10. maj 2009 af sucky123 (Slettet)

 cool..


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. maj 2009 af Ravnholt_aka_ravni (Slettet)

Prøv notenet.dk ..


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

kan nogen fortælle mig hvordan man uden hjælpemidler kan regne a= log(y2/y1) / log(x2/x1) ???

plz


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.