Matematik

Parabelligningen

10. maj 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej derude :)

Har lige et spørgsmål omkrin parabelligningen.

Hvordan kan det være at når jeg bruger solve funktionen på TI-89 lommeregneren får jeg det ene og når jeg gør det manuelt får jeg noget andet.

Jeg skal finde a i begge tilfælde...

257,444m = a • (812m)2 + 77m

vha. solve-funktionen:
Solve(257,444=a • 8122+77,a)    =     a=0,000274

hvis jeg isolerer a og regner manuelt:

257,444m = a • (812m)2 + 77m   <=>    a = 257,444m   /  (812m)2 + 77m

Her når jeg regner det ud får jeg 0,00039

Hvorfor ????? :S:S

Håber i kan hjælpe..!

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af peter lind

Du skal have a = (257,444m -77m)/ (812m)2 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Exupery (Slettet)

a=(257,444-77)/(812)^2=0,000274

Du isolerer forkert.


Svar #3
10. maj 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Jaaaa

Fandt lige ud af det i det øjeblik jeg havde oprettet den :D

Men super mange tak for hjælpen alligevel :P


Skriv et svar til: Parabelligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.