Matematik

Haster

10. maj 2009 af dilaaan (Slettet)

Hej.

Hvordan er det, når : Log(2)-Log(1) ..

Giver det så 1? eller .. Jeg kan slet ik finde ud af de der log og ln..

Nogle der kan hjælpe og give eksempler..

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af peter lind

log(a)-log(b) = log(a/b), så Log(2)-Log(1)= log(2/1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af bstaskin (Slettet)

når man trækker to logiritmer fra hinanden skal man dividere dvs Log (2/1)= Log(2). Grunden til det giver log(2) er fordi log(1) giver 0. jeg husker det på at log(10) er 1, log(100) er 2 osv . altså antallet af 0'er angiver hvad tallet bliver . og når der ingen 0'er er i 1 giver det så bare 0 :D og altså log(2)-0 er jo bare log(2) ..


Svar #3
10. maj 2009 af dilaaan (Slettet)

Ok. Men giver det ikke bare 2 i stedet for log(2)?? Skal svaret altid ende med log2? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2009 af webnord (Slettet)

log kaldet den matematiske logaritme har grundtallet 10

ln kaldet den naturlige logaritme har grundtallet 2,718...

ln(xn) = n altså den omvendte expopentialfunktion

log(xn) = log(x)*c


Svar #5
10. maj 2009 af dilaaan (Slettet)

jeg er forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2009 af Danielriis (Slettet)

Når du har udregnet af din opgave giver log(2) er det svaret. Du kan selvfølgelig også regne lidt videre og skrive log(2) på din lommeregner. Så vil den give svaret: 0,30103 :) mere er der ikke at gøre


Svar #7
10. maj 2009 af dilaaan (Slettet)

ok tak.

Hvad med, når man skal plusse to logaritmer?

Og hvad med Ln(2)-Ln(1)

Kan I ikke give et par eksempler


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

ln(2)-ln(1)=ln(2/1) som så er lig med ln (2)


Svar #9
10. maj 2009 af dilaaan (Slettet)

Så det er samme metode både når man plusser og minusser to logaritmer??


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

nej log(a)+ log (b)= log (a*b)


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.