Matematik
hjælp til begrundelse af "skrå asymptote"
29. november 2004 af
Aalborg (Slettet)
Jeg har en funktion som hedder:
f(x) = x-5+(3(x-1))
Jeg lave en funktionsundersøgelse, hvor jeg bla. skal finde asymptoter
Jeg skal derfor også finde den skrå, som er
y = x-5. Men hvordan begrunder jeg det?
bud: y = x-5 er skrå asymptote til grafen for f(x) da f(x)-(x-5) --> 0 for x +/- oo.
Hjælp!!!
f(x) = x-5+(3(x-1))
Jeg lave en funktionsundersøgelse, hvor jeg bla. skal finde asymptoter
Jeg skal derfor også finde den skrå, som er
y = x-5. Men hvordan begrunder jeg det?
bud: y = x-5 er skrå asymptote til grafen for f(x) da f(x)-(x-5) --> 0 for x +/- oo.
Hjælp!!!
Svar #1
29. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Dig igen? - jeg troede ellers, jeg havde forklaret det i går :)
Jeg mener nu, at den pågældende funktion var
f(x) = x - 5 + 3/(x-1)
Grafen for den funktion, du skriver i indlægget, har ingen asymptoter!
Du er selv inde på det helt rigtige, nemlig at:
f(x)-(x-5) = 3/(x-1) -> 0 for x->+/-inf
inf: infinity (uendelig). Dvs. f konvergerer mod x-5 for x->+/-inf. Det er præcis argumentet for, at linien med ligning y = x-5 er skrå asymptote til grafen for f.
//Singularity
Jeg mener nu, at den pågældende funktion var
f(x) = x - 5 + 3/(x-1)
Grafen for den funktion, du skriver i indlægget, har ingen asymptoter!
Du er selv inde på det helt rigtige, nemlig at:
f(x)-(x-5) = 3/(x-1) -> 0 for x->+/-inf
inf: infinity (uendelig). Dvs. f konvergerer mod x-5 for x->+/-inf. Det er præcis argumentet for, at linien med ligning y = x-5 er skrå asymptote til grafen for f.
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til begrundelse af "skrå asymptote"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
