Matematik
Ubestemte Integraler
30. november 2004 af
LillePer (Slettet)
Hej Folks
Skal integrere følgende
∫tanx + tanx^3) dx
Vælger int ved substitution og omskriver opgaven til.
∫tanx(1+tanx^2)dx,
lettere omskrivning, men løber ind i prob idet jeg sætter t = tanx, hermed blir dt/dx = 1 + (tanx^2)
dx = (1)/(1+tan^2)dt
∫tanx (1 + t^2) (1)/(tanx^2)
Er dette korrekt, synes det ser lidt for rodet ud, især når stamfunk. skal findes
Skal integrere følgende
∫tanx + tanx^3) dx
Vælger int ved substitution og omskriver opgaven til.
∫tanx(1+tanx^2)dx,
lettere omskrivning, men løber ind i prob idet jeg sætter t = tanx, hermed blir dt/dx = 1 + (tanx^2)
dx = (1)/(1+tan^2)dt
∫tanx (1 + t^2) (1)/(tanx^2)
Er dette korrekt, synes det ser lidt for rodet ud, især når stamfunk. skal findes
Svar #2
30. november 2004 af frodo (Slettet)
int(tanx + tan^3x)dx =int((tanx)(1+tan^2x))dx
t=tanx => dt=(1+tan^2x)dx
det indsætter vi så!!!
int(t dt)
t=tanx => dt=(1+tan^2x)dx
det indsætter vi så!!!
int(t dt)
Svar #3
30. november 2004 af frodo (Slettet)
du er inkonsekvent, idet du nogen steder skriver tanx istedet for t, hvis du nu skrev t ALLE de steder, hvor der stod tanx, får du udtrykket ovenfor,
Skriv et svar til: Ubestemte Integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
