Dansk

Ungdom

13. maj 2009 af 17Melanie1993 (Slettet)

Heej, jeg har brug for fx. en avisartikel, et digt, en novelle osv. som handler om ungdom.  Evt. noget i selv har lavet ?
 - På forhånd tak (:


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. maj 2009 af caro_acgn (Slettet)

 Hvordan mener du? Det er rimelig bredt, er det noget specielt ved ungdommen du leder efter?


Svar #2
14. maj 2009 af 17Melanie1993 (Slettet)

Nej det er egentlig ikke noget specielt, det skal bare handle om at være ung og ungdommen generelt. Skal bruge det til eksamen (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af Pettson

Hvis ikke du vil / kan / må bruge en tekst fra dit pensum, kan du søge én ved hjælp af bibliotek.dk.

Hvis du indtaster / vælger søgekriterierne

* emne = ungdom
* materialetype = skønlitteratur
* sprog = dansk

får du 103 poster.

A)
Hvis du ønsker det, kan du ud af disse plukke novellerne ved at ændre materialetypen fra 'skønlitteratur' til 'noveller'.
Så er der 5 poster, hvor f.eks denne her kunne være interessant at se på:

Ungdom : en antologi
Arne Gammeltoft
BOG: 3. udgave. Borgen, 1974. (Borgens billigbogs bibliotek, 1) • 8 biblioteker • 
222 sider
Opstilling i folkebiblioteker: skønlitteratur
Biblioteket anbefaler: Fra 15 år
Med bibliografier
ISBN: 87-418-2631-0
Pris ved udgivelsen: kr. 27.00
Indhold: Tekster fra: Leif Panduro: De uanstændige. Klaus Rifbjerg: Den kroniske uskyld ; Weekend. Villy Sørensen: Den gamle ejendom ; Sikkerhedsforanstaltningen. Peter Seeberg: Helten. Jens Eisenhardt: De lyse mørke år. Knud Holst: Spærreballonen. Sven Holm: Den store fjende. Jannick Storm: Børn kan altid sove. Henrik Stangerup: Gensyn. Christian Kampmann: Løsrivelsen. Svend Åge Madsen: Dommeren. Benny Andersen: Isforekomster i Østersøen ; Tændstikkerne. Ulla Ryum: De kære dyr. Steen Kaalø: Patter. Jette Lundbo Levy: Indtil døden skiller os. Anders Bodelsen: Den blå time

Hvis ikke dit bibliotek har netop denne antologi, kan du få bibliotekaren til at hjælpe dig med at finde den tekst, du gerne vil bruge, i en anden udgivelse.

B)
Eller du kan præcisere din søgning fra de 103 poster ved at skrive fritekst = digte.
Så er der 8 poster tilbage, f.eks. denne her:

Pedersen, Bjarne Kim, f. 1955
Sms digte : digte for unge
Emne: ungdom ; haiku
Digte i haiku-form for og om unge, om deres første forsøg med forelskelse, sex og kærlighed, alkohol, fester og også alt det kiksede
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Ravnerock, 2007. (P.O.D.-serie) • 13 biblioteker •
ill. Stig Kristensen
134 sider, illustreret
Opstilling i folkebiblioteker: skønlitteratur
ISBN-13: 978-87-89929-78-1

God tur på biblioteket og god læselyst!


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af caro_acgn (Slettet)

 Der er jo også klassikerne, som; Zappa og efterfølgerne af Bjarne Reuter. Prøv at gå på biblioteket - bibliotekarne har læst alle bøgerne på biblioteket og de er som regel meget hjælpsomme.


Svar #5
15. maj 2009 af 17Melanie1993 (Slettet)

Tusind tak :D


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. maj 2009 af Karen L. (Slettet)

Peter Mouritzen har skrevet en fantastisk kort novelle, som hedder Jomfru Mudder. Den er i bogen: Monstermail og andre mysterier. Den hører genremæssigt ind under "Den nye ungdomsnovelle". Måske har din skole materialet fra gyldendal: Dansk i dybden - den nye ungdomsnovelle. Ellers kan du nok låne bogen på bib. I samme bog finder du også andre fantastiske noveller om det at være ung.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2009 af Pettson

#6

Mouritzen, Peter
Monstermail og andre mysterier
Små mysterier, der sætter tankerne igang. Kan man forsvinde ind i et maleri? Kan man kontakte Gud på sin computer? Eller ...?
BOG: 2. oplag. Apostrof, 2003 • 91 biblioteker • 
95 sider
Opstilling i folkebiblioteker: skønlitteratur
Biblioteket anbefaler: Fra 11 år
Originaludgave: 2002
ISBN: 87-591-0514-3
Indhold: Dunklen ; Den der har grisen - ; En orm ; Guf og syltetøj ; Jomfru Mudder ; Gå ikke op på loftet! ; Marsmaleren ; Her ; Aberne fra Gibraltar ; www.dummegud ; Monstermail ; Flyt Jorden!

Lektørudtalelse
"Monstermail" er titelnovellen i Peter Mouritzens lille novellesamling med i alt 12 korte mysterier, som titlen indikerer. Der er tale om en meget spændende, varieret men kvalitetsmæssigt noget svingende novellesamling, som henvender sig til elever fra omkring 6. klasse. Den vil være en oplagt anskaffelse til at arbejde med i dansktimerne, hvor de fleste af teksterne ligefrem lægger op til meddigtning og ny litteraturpædagogik. Men de er vanskelige og er nok mere til formidling end til selvlæsning, selv om de umiddelbart forekommer lette at læse. Den elev, der vælger denne bog på grund af forsidebilledet af en aggressiv tiger og titlen "Monstermail", vil måske føle sig lidt snydt, for historierne appellerer mere til den tænksomme læser, end til den, der søger letfordøjelig spænding. Efter min mening er titelnovellen desuden den svageste og også mindst børnevenlig. I de fleste noveller bevæger vi os rundt i flere bevidsthedsplaner - det kræver sin læser. En sand fornøjelse er den konstante firnurlige leg med ordene og deres konnotationer. Der er mindelser om Willy Sørensen, Benny Andersen og Peter Bichsel i flere af novellerne, som også er meget velegnede til oplæsning med eller uden efterfølgende samtale
Lektør: Ingrid Martlev (Skolebibliotekar)


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. maj 2009 af judylove (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Ungdom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.