Matematik

hvor mange appelsiner kø

14. maj 2009 af Tobsorensen (Slettet)

Hejsa allesammen. er der nogen der kan lave denne som en ligning:

Lars købte 32 æbler og appelsiner for 104,-. 1 æble koster 2,- og 1 appelsin koster 4,-

Hvor mange appelsiner købte han?

På forhånd tak:-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af iDC (Slettet)

 32 æbler koster 2,- stk = 64kr

104kr - 64kr = 40kr.

Appelsiner koster 4 / stk. 40/ 4 = 10.

10 appelsiner :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Kald antallet af æbler for x og antallet af appelsiner for y. Så gælder:

x + y = 32 og 2x + 4y = 104 ⇔ 2x + 2y = 64 og 2x + 4y = 104  træk de to ligninger fra hinanden; 2y = 40 <=> y = 20  han købte 20 appelsiner


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af keg (Slettet)

Svar 2 er rigtigt

kald prisen på æbler x, så kommer lign. til at se således ud:

2*x +(32 -x )*4 =104


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Hvilket af svarende der er rigtigt afhænger af, hvordan man læser teksten.

Spørgsmålet er stillet af en 13 årig folkeskoleelev, som næppe har lært to ligninger med to ubekendte. Derfor tolkede jeg de 32 som antallet af æbler

Sættes antallet af appelsiner til x fås

32*2+4x=104    gang ud

                           træk 64 fra på begge sider og del med 4

x=10


Skriv et svar til: hvor mange appelsiner kø

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.