Matematik

Lineær vækst

14. maj 2009 af nørden4444 (Slettet)

 hey har et underligt svar som jeg ikke helt forstår for lineær vækst

jeg skal forklar:

for hvilke a er funktionen henheldsvis voksende/aftagende/konstant??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Frank Sinatra (Slettet)

Lineær sammenhæng er

y = a * x + b.

Skal y derfor vokse skal a være større end 1 fordi alle tal ganget med et tal større end 1 bliver større :-)

Skal y være mindre skal a derfor være mindre end 1.

Ganges tallet med 1 bliver det det samme tal som før, og er derfor konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af MN-P (Slettet)

a er det stykke grafen går opad når x-værdien vokser 1

Skal funktionen være voksende, skal a være positiv

Skal funktionen være vandret skal a være 0

Skal funktionen være aftagende skal a være negativ

Vil du se det på en tegning, an du prøve at tegne funktioner med a=2, a=0 og a=-3 så kan du se hvordan graferne ligger


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af Frank Sinatra (Slettet)

Ja, der har MN-P da vist ret, jeg tågede lige lidt. Ellers noget jeg burde kunne i søvne - men tænker åbenbart ikke logisk, tegner ikke godt for mit speciale ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2009 af mathon

f(x) = y = ax + b

f '(x) = a

for a>0 er den lineære funktion f(x) monotont voksende
for a<0 er den lineære funktion f(x) monotont aftagende
for a=0 er den lineære funktion f(x) konstant


Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.