Matematik

grænseværdier

01. december 2004 af celgrun (Slettet)
Hej
Jeg har 2 opgaver som jeg er lidt usikker på. Derfor kunne det være rart lige at få til lidt hjælp til at gribe dem an. de andre opgaver i den, har jeg ikke nogen problemer med, så det er nok bare at få opgaven stillet rigtigt op, så jeg kan beregne det rigtige resultat.

opgaven er mat2B 131 og lyder således:
Bestem grænseværdierne
lim f((x0+h)-f(x0))/h
h->0 ,når

c) f(x)=1/x og x0=2

Så har jeg en anden opgave der lyder således:
Tegn grafen for en fuktion f, der opfylder, at:
a) Dm(f)= ]0;1[ og Vm(f)= [0;1]
b) Dm(f)= [0;1[ og Vm(f)= ]0;1]
c) Dm(f)= )0;1[ og Vm(f)= R
d) Dm(f)= r og Vm(f)= ]0;1]

Mit spørgsmål er så: Hvordan ved jeg hvilken slags graf jeg skal lave...en parabel?,linær,potensfunktion?....osv

Håber nogle vil hjælpe mig lidt
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2004 af frodo (Slettet)

c) det giver -½ mpske hjælper det på vej?

den sidste opgave: Der er ikke nogen speciel form for graf, der opfylder kriterierne, men du skal bare tegne et eller andet, der opfylder din ekrav, og husk på, at der til én x-værdi, KUN må svare én y-værdi, men til én y-værdi, kan der snildt svare forskellige x-værdier.

Svar #2
01. december 2004 af celgrun (Slettet)

Tak.
Med den første opgave står der bagerst i bogen at det skal give -(1/4), men det hjælper mig stadig ikke ret meget, jeg kan nemlig ikke få det resultat, heller ikke -1/2.. Det kunne være rart med bare lidt mere hjæp til den første opg..

Svar #3
01. december 2004 af celgrun (Slettet)

Er der ikke nogen der kan give mig bare en lille smule mere hjælp med den første opgave..?
Men ellers tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#1: Ikke enig - man får, at f'(2) = -1/4.

#3: Mere specifikt spørges der efter differentialkvotienten f'(x0), når

f(x) = 1/x og x0=2

Den er jo netop defineret ved

f'(x0) = lim[(f(x0+h)-f(x0))/h] for h->0

når denne grænseværdi eksisterer.
Reducer udtrykket

(f(x0+h)-f(x0))/h = (1/(x0+h)-1/x0)/h

Udtrykket HAR en grænseværdi for h->0. Hvilken? (udtrykt ved x0) Indsæt x0=2 og udregn f'(x0).

Med hensyn til dit andet spørgsmål i indlægget, så skal du blot tegne grafen for en funktion, som opfylder kravene. Det er komplet ligegyldigt, hvordan funktionen ellers opfører sig.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2004 af frodo (Slettet)

hehe.
Jeg giver mig med hensyn til den halve! I har ret..


Skriv et svar til: grænseværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.