Matematik

Cirkelligningen.

15. maj 2009 af lalida (Slettet)

I et koordinatsysten er en linje l bestemt ved ligningen 3x+y+12 = 0

bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2) og som tangerer l.

Jeg har cirkelligningen, men jeg forstår ik, hvordan jeg skal gå til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af mathon

beregn afstanden - lig med r(adius) - mellem linjen og C(2,2)


Svar #2
15. maj 2009 af lalida (Slettet)

Okay, det er jo cirkelligningen :). - Men når der står, jeg skal bruge x & y, skal jeg så bare isolere dem fra ligningen for l? - og a og b er jo 2?


Svar #3
15. maj 2009 af lalida (Slettet)

Dvs:

x= -(1/3)y-4
y=-3x-12

r2=((-1/3y-4)-2)2+((-3x-12)-2)2

Eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/170228


Svar #5
15. maj 2009 af lalida (Slettet)

Kan se, jeg ikke ramte plet.. Hvad hedder den formel, du brugte? Afstandsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2009 af mathon

afstandsformlen punkt-linje

dist(l,P(xo,yo)) = |axo+byo+c|/√(a2+b2)


Skriv et svar til: Cirkelligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.