Matematik

et bevis

17. maj 2009 af morell18 (Slettet)

hej folkens..

jeg har hørt om der er bevis for enkelt logaritmisk papir. Er der nogen som kan fortælle mig om det, skal nemlig snart til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af tveon (Slettet)

Et bevis for enkelt logaritmisk papir?? Hvad mener du?

Jeg har set enkeltlogaritmisk papir, det er et empirisk bevis. Men jeg er ret sikker på, at det ikke er dets eksistens, som du er ude efter... ;-)

Er det hvorfor man ved, at en funktion, der er en ret linie på logaritmisk papir, er eksponentiel?


Svar #2
18. maj 2009 af morell18 (Slettet)

jeg ved godt at en esponentiel funktion er ret på et enkel log papir.

Ja jeg tænker på et bevis om hvorfor den er ret


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af Exupery (Slettet)

f(x)=ba^x <=>

f(x)/b=a^x <=>

log(f(x)/b)=log(a)*x <=>

log(f(x))-log(b)=log(a)*x <=>

log(f(x))=log(a)*x+log(b) [der er et lineært udtryk mellem x og log(f(x))]

sammenlign med

y=ax+b


Svar #4
18. maj 2009 af morell18 (Slettet)

tusind tak Thomas...

så hvis jeg indtegner udtrykket du har regnet frem til på grafregner vil det give en ret linje for en eksponentielfunktion?


Skriv et svar til: et bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.