Almen studieforberedelse (AT)

Problemformulering

18. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal i emnet Rejser - opdagelser, forandringer og ny viden, skrive i fagene Dansk A og fysik c. Her har jeg valgt Tidsrejser. Men jeg har lidt problemer med hvilke spørgsmål jeg jeg kan inddrage mht. til dansk. Her skal jeg vel også ligge hovedvægten? Jeg synes også det er lidt svært at finde materiale til det dansk med henblik på mit emne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af plooop (Slettet)

Kan du indrage et litterært værk om en person, der foretager en tidsrejse? Og analysere og fortolke det


Svar #2
18. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, det ville jeg rigtig gerne! Men jeg synes bare ikke, jeg kan finde nogle egentlige værker herom. Har sågar været på biblioteket og spørge en bibliotikar til råds.. men alt hun fandt, kunne ikke rigtig bruges til noget. Det handlede mest om stofmisbrugere, som følte de rejste i tiden osv.. Men tog lidt med hjem. Blandt andet Rifbjergs: De hellige aber. Synes bare ikke at bogen er så.. God igen. Det er jo en børnebog og ja..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af plooop (Slettet)

Er der ikke et science fiction værk, som du kan bruge? Hmm.. Jeg ved sådan et findes, men jeg kan ikke lige huske titlen... Jeg skal hvertfald nok skrive, hvis jeg støder på det.

Findes filmen "Back to the Future" ikke på bog :P ?


Svar #4
18. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har ikke kunne finde den på bog, desværre. Men jeg har overvejet at analysere filmen.. Den er bare så dårlig ): .. Og tror måske ikke at det vil være 'nok' for min dansklærer.

Det ville ellers bare passe perfekt ind, hvis der fandtes et med en rejse ind i tiden (frem i tiden.)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2009 af vladimir (Slettet)

Min kæreste har tilfældigvis lige været oppe i AT om tidsrejser, dog med Fys B og Eng B. Du kan evt. bruge H.G. Wells "The Timemachine" i en dansk oversættelse ? ville være ideel hvis du leder efter et litterært værk med rejser til fremtiden!


Svar #6
19. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Smukt ! (: God idé. Kan bare ikke finde den nogen vejne..


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2009 af vladimir (Slettet)

Du kan uden problemer finde diverse resuméer på nettet, de er dog alle på engelsk, så det er en forudsætning at du har evner og overskud til at få det kogt ned til noget forståeligt på dansk.

http://www.sparknotes.com/lit/timemachine/summary.html

http://www.gradesaver.com/the-time-machine/

Jeg brugte selv Gradesaver til min SRP, og fik et 7-tal i behandlingen af Orwells 1984, uden at have læst bogen - så per egen erfaring virker det glimrende.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2009 af Lykkesmed (Slettet)

Hej,

Jeg vil gerne indskyde, at det vil være et oplagt valg at tage Jules Vernes "Rejsen til Månen" og analysere den biografisk (har jeg selv gjort) eller nykritisk.

I forhold til fysik kan man så komme ind på gnidningsmodstand, acceleration, energi, newtons 2. lov, etc.

I dansk er der, som nævnt, biografisk metode (kunne være fornemt, på trods af at den er behæftet med nogle fejl) eller nykritisk. Du kan med fordel så anvende Susanne Vebels biografi om Verne - har jeg også selv gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2009 af jepp1227 (Slettet)

Hej. Hvis dette stadig er tidsnok, vil jeg give dig et foreslag.

Jeg har selv emnet Tidsrejser i samme fag (dansk + fysik). Jeg har valgt at læse bogen Lad Tiden Gå af Svend Aage Madsen. Det er en lidt speciel tidsrejse-roman, da der ikke findes en egentlig tidsmaskine, men i stedet bliver hovedepersonen i stand til at skrue tiden 23 dage tilbage, når hun ønsker det. Dvs. hun kommer til at leve de samme perioder igennem flere gange (lidt ala temaet i  filmenGroundhog Day).

En god bog, som er lidt dybere end de fleste science fiction værker... Desuden reflekterer S. V. Madsen over nogle væsentlige naturvidenskabelige problemstillinger (relativitetsteorien m.m.).

Mvh Jeppe


Skriv et svar til: Problemformulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.