Matematik

f(x) = 0

18. maj 2009 af FredAstair (Slettet)

Hej SP.

Har fået stillet denne opgave:

Hvorfor er det i øvrigt så interessant at lave opskrifter til at kunne løse ligninger af typen f(x)=0 og f.eks. ikke til at kunne løses ligner af typen f(x)=1?

 Hvad vil i mene man kan svare?

Mvh Fred


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Som regel kan ligninger af formen f(x) = 0 løses ved nulreglen.


Svar #2
18. maj 2009 af FredAstair (Slettet)

Hvordan vil det så komme til at se ud? forklaringen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Eksempel:

f(x) = ax^2 + bx+c

f(x) = 0 => 0 = ax^2 + bx + c

Andengradsligning i x. Højreside kan faktoriseres:

ax^2 + bx + c = a(x-r1)(x-r2), hvor r1,r2 er rødderne i f(x). Dermed kan nulreglen bruges til at løse ligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. maj 2009 af morell18 (Slettet)


Svar #5
18. maj 2009 af FredAstair (Slettet)

Jerslev - skal gerne have hjælp til det sidste trin med nulreglen, har ikke helt forstået det.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Prøv at slå nulreglen op her:

http://www.k-jerslev.dk/Docs/gymnasieformler.pdf


Skriv et svar til: f(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.