Matematik

Afstandsformlen

19. maj 2009 af litlibassin (Slettet)

Hej..

Jeg skal bevise afstandsformlen i matematik, men jeg ved ikke rigtigt hvordan.

Kan nogen hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af mathon

punkt-punkt
eller
punkt-linje
 


Svar #2
19. maj 2009 af litlibassin (Slettet)

Det skal være punkt-punkt..

Men det kan jo også være Punkt- linje :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2009 af Maledin (Slettet)

a^2 + b^2 = c^2

|AB|^2 = |x_2 - x_1|^2 + |y_2 - y_1|^2


|AB|^2 = (x_2 - x_1)^2 + (y_2 - y_1)^2


|AB| = Root{(x_2 - x_1)^2+(y_2 - y_1)^2}

Dermed har du afstanden mellem to givne punkter.

Her er et link der illustrerer det lidt bedre: http://da.wikipedia.org/wiki/Afstandsformlen

Her er en illustration med afstandsformlen fra punkt til linje: http://www.formel.dk/matematik/geometri/Koordinatsystem/afstandfrapunkttillinie.htm


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2009 af mathon

...tegn det i et koordinatsystem
og
du vil se, at pythagoras er lige til at bruge.


Skriv et svar til: Afstandsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.