Matematik

Redegørelse for renteformlen

20. maj 2009 af aware (Slettet)

Jeg skal til mundtlig mat eksamen om ikke så lang tid, og i et af mine eksamenssprørgsmål bliver jeg bedt om at gøre rede for renteformlen. Hvad menes med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af mathon

Kn = Ko(1+r)n


Svar #2
20. maj 2009 af aware (Slettet)

Ja kender godt formlen :) hehe. og hvad godt sige hvad de forskellige ting er.

Jeg er bare i tvivl om hvad de vil have at jeg skal sige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

præsenterer formlen og fortæl om de forskellige størrelser der indgår og fortæl hvorfor den er sat sammen som den er .


Svar #4
20. maj 2009 af aware (Slettet)

Det er så det at jeg aldrig rigtig har forstået, altså med hvorfor den lige er sat sammen på den måde.

Altså det er vel for at beregne renten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2009 af mathon

...du fremfører kapitalen med renters rente...


Svar #6
20. maj 2009 af aware (Slettet)

ja. ej er stadig lost.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2009 af mathon

efter 1 termin
beløb Ko
rente Ko*r
i alt Ko + Ko*r = Ko(1+r)1

efter 2 terminer
beløb Ko(1+r)
rente Ko(1+r)*r
i alt Ko(1+r) + Ko(1+r)*r = Ko(1+r)(1+r) =Ko(1+r)2


efter 3 terminer
beløb Ko(1+r)2
rente Ko(1+r)2*r
i alt Ko(1+r)2 + Ko(1+r)2*r = Ko(1+r)2(1+r) = Ko(1+r)3

...........

efter n terminer
beløb Ko(1+r)n-1
rente Ko(1+r)n-1*r
i alt Ko(1+r)n-1 + Ko(1+r)n-1*r = Ko(1+r)n-1(1+r) = Ko(1+r)n

kan evt. "køres" som et induktionsbevis...
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Du sætter K_0 kroner i banken, til en rente på r% pr. år.

Efter 1 år har du (1+r)K_0 kroner, fordi det er dit beløb plus afrentningen. Efter 2 år får du renten af det, du havde efter 1 år, dvs. (1+r)(1+r)K_0) = (1+r)^2K_0.

Og så videre.

Efter n år har du (1+r)^nK_0 kroner.


Skriv et svar til: Redegørelse for renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.