Matematik

Bevis for logaritme regneregel

21. maj 2009 af JosseR (Slettet)

Hej.

Jeg kunne godt bruge hjælp til at få bevist logaritme regnereglen a * log(x) = log(x^a)

Skal man "bare" bruge exp, der jo ophæver log - eller ? ja .. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2009 af Lartz (Slettet)

 Du kan bruge potensregneregler og EXP(x):

exp(x)^a=exp(x*a) derfor er 

exp(ln(x)^a)=exp(a*ln(x)) tag da ln på begge sider:

ln(x)^a=a*ln(x)


Svar #2
21. maj 2009 af JosseR (Slettet)

er det ikke 10^x der ophæver log(x) nu jeg tænker over det .. ?? Hvordan ser den så ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2009 af dnadan (Slettet)

a * log(x) = log(x^a)

<=> 10^

10^(a*log(x))=10^(log(x^a))

<=>

....


Svar #4
21. maj 2009 af JosseR (Slettet)

Prøv at skriv det helt ud ... :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2009 af kieslich (Slettet)

xa = (10logx)a = 10a*log(x)      tag nu log() på begge sider


Svar #6
22. maj 2009 af JosseR (Slettet)

#5

Forstår det ikke lige ... Hvorfor starter vi med x^a? Og hvorfor er det så det samme som (10^logx)^a? der fra forstår jeg godt hvad der sker .. men når jeg skal bevise det til mundtlig eksamen.. ja .. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#6
 

Forstår det ikke lige ... Hvorfor starter vi med x^a?  Fordi det bliver mere overskueligt.

Og hvorfor er det så det samme som (10^logx)^a?   fordi 10^log(x) = x


Svar #8
25. maj 2009 af JosseR (Slettet)

Cool . Tak ,


Svar #9
26. maj 2009 af JosseR (Slettet)

Hvilken POTENS regneregel bruges i forbindelse med dette bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2009 af mathon

log(ax) = log(10x*log(a)) = x*log(a)

da
10y er omvendtfunktion til log(x)


Skriv et svar til: Bevis for logaritme regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.