Dansk

et dukkehjem

04. december 2004 af stofferpigen (Slettet)
hej.
jeg skal skrive en stil om et dukkehjem.. jeg har meget svært med at komme i gang da det ikke bare er et referat. jeg skal skrive om hvor Nora gik hen og hvad hendes fremtidsmuligheder kunne være.. er der nogen der har nogen gode ideer til hvordan jeg skal komme i gang??

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2004 af frodo (Slettet)

der er en klar udvikling fra underlagt mandsdominerede Nora til den selvstændige Nora.

Hun frigør sig af mandens (Helmer?) magt.

Tja.. Fremtid. Ingen børn! Karrierekvinde?

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Karrierekvinde i den tid? Det ser ikke forfærdeligt lyst ud for hende..

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2004 af frodo (Slettet)

nej, men det er jo starten på, at kvinderne komer ud på arbejdsmarkedet. Og det var sådan det jeg mente. Det er jo også en karriere,.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2004 af Niels (Slettet)

Du kan jo også bare været "fræk" og i stedet skrive hvad Ibsen engang udtalte til en middag: (kan ikke huske det direkte citat) "det handler ikke om kvinder i særdeleshed men om kampen for at blive et frit menneske, ikke begrænset af løgne og falske billeder".
Dermed får du jo den vigtigste pointe med - hvad hun bliver bagefter er irrelevant for Ibsens pointe er at hun er blevet et frit menneske fri for løgne og falske billeder. At han så bruger en kvinde er jo for nemmere at kunne eksemplificere sine synspunkter da det jo specielt var kvinderne som var fordrejede af løgne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2004 af Niels (Slettet)

Du kan jo også nu du er ved det nævne Ibsens homoseksualitet - men husk kun at gøre det hvis du kan uddrage det fra historien og ikke blot forsøge at putte det ind fordi jeg har fortalt dig det!

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2005 af Karina73 (Slettet)

du kunne også fortælle lidt om Ibsens holding til ægteskabet. Han mente jo at ægteskab kun var for de mennesker der havde givet afkald på sin lykke og at man brugte kvinderne som en anden form for betaling på de ugerninger mændene begik.

Nora i et dukkehjem er jo også givet til Helmer som en betaling og bod på hendes far letsindige handlinger. hun har jo hele sit liv været en andens mand lille dukke, og efter hun går fra ham har hun kun to muligheder for at klare sig....enten ved at bede andre om hjælp ligesom fru Linde gør eller direkt i rendestenen og sælge sin krop som hun er vant til i ægteskabet med Helmer.

Hvis du går ind og søger på Henrik Ibsen, kan du finde mange af hans synspunkter og analyseringer af Et Dukkehjem

Skriv et svar til: et dukkehjem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.