Religion

Religion og Kildekriik??

24. maj 2009 af frost1 (Slettet)

Hej... sidder lidt i saksen med hensyn til Metode i religion? 

Som metode i religion kan man så bruge kildekritik, hvis ja er det så den samme som i Historie?

På forhånd Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2009 af Høgenhaven (Slettet)

 Samme problem her:S

 Jeg mener ikke det er - jeg har et papir, hvor der står at man analyserer indefra-/udefra vinkel, klassisk/moderne, central/perifer og lødighed/troværdig. Men jeg ved bare ikke, og så skulle det være en religionsfaglig historisk-kritisk analyse, men jeg ved ikke om man også skal analysere end historiske kilder (arbejder i historie) ud fra dette, for det er nok ikke så relevant. 


Svar #2
24. maj 2009 af frost1 (Slettet)

tak.. Nåå okay.:).. men den der kildekrisk "model" du siger der må være til religion så.. For jeg har en anden en hvor der står det er til historie. Du har tilfældigvis ikke et link til det der du nævner der?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2009 af WarDrugser (Slettet)

Jeg har samme problem som jer, eller næsten jeg skriver selv i religion og har svært ved at finde metoder. Jeg skal ikke gøre brug af kildekritik, men jeg syntes jeg læste noget om at religion ikke rigtigt har dens egne metoder, men låner metoder fra mange forskellige steder. Dette skyldes at religion dækker over fag som historie, antropologi, psykologi og samfundsfag.

Desuden er jeg kommet frem til at Religion både kan ligge under den humanistiske fakultet og den samfundsvidenskabelige fakultet.

Jeg fandt disse oplysninger i en powerpoint om udviklingskurser, jeg vil ikke sige at denne kilde nødvendigvis er 100% pålidelig, men syntes i skulle høre det.


Skriv et svar til: Religion og Kildekriik??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.