Matematik

hjææææææææælp :)

24. maj 2009 af 8515281 (Slettet)

nogle der ved hvad der menes med :
 

Skriv følgende tal ved hjælp af den eksponentielle notation:

0,0001
0,001236
1226000
12,6
1000000
3457
0,003456
7

hvad er en eksponentiel notation?
hvad går denne opgave ud på :D ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

De mener vel tal på formen a*10^b. Så f.eks. er

0,0001 = 10^(-4), og

12,6 = 1,26*10^1.


Svar #2
24. maj 2009 af 8515281 (Slettet)

skal man så selv gætte sig frem til det? :o


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Du kunne sige, at dit tal a altid skal være større end eller lig med 1, og altid skarpt mindre end 10.

Så kan du kigge på størrelsesordenen af tallet. Tag f.eks. 0,00011.

Du ser, at der er 3 nuller efter kommaet, så du skal have noget med 10^(-4) = 0,0001.

Det kan du jo så gange med 1,1, for så bliver det netop 0,00011.

Altså 1,1*10^(-4)=0,00011.

Det kan godt være, at det ligner gætværk, men prøv at øve dig lidt, så går det let. :)


Svar #4
24. maj 2009 af 8515281 (Slettet)

ja men når jeg f.eks. skriver: 10 ^-4 ind på min lommeregner bliver resultatet bare det sammen ikke noget med 0,000 ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Hvad er det for en slags lommeregner? Der er et eller andet, du kan trykke på, for at få den til at spytte det rigtige ud.


Svar #6
24. maj 2009 af 8515281 (Slettet)

det er sådan en stor blå casio lommeregner.


Svar #7
24. maj 2009 af 8515281 (Slettet)

kan du så finde ud af denne her opgave:
Der er en trekant hvor man kender siderne a = 11,7 og b = 8,1 og vinkel C = 121 grader.

Beregn længden af siden AB, vinkel A og vinkel B

Man skal vist bruge udvidet pythagoras: c^2=a^2+b^2-2ab cosC

men forstår ikke hvordan man skal bruge cos C når man ikke har lille c kan man jo ikke regne den ud? s:
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Ok, jeg kender desværre ikke til den lommeregner.

Jeg forstår ikke helt dine betænkeligheder ved at bruge den udvidede Pythagoras. Vinklen C og siden c er to forskellige ting. Du har, at C=121 grader, og du vil gerne finde c.

Så c^2 = 11,7^2+8,1^2-2*11,7*8,1*cos(121).


Skriv et svar til: hjææææææææælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.