Matematik

Sinusfunktion

25. maj 2009 af HoveHviid (Slettet)

Hej.

Jeg har et lille problem med den her sinusfunktion hvor jeg skal bestemme x.

f(x)=2x+sin(x)
f(x)=1

Jeg har fundet resultater på min lommeregner, men skal senere gøre rede for at f(x)=c kun har én løsning, og ville derfor gerne vide hvordan det er jeg isolerer x i forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du skal løse ligningen f(x) = 1, så løsningen

1 = 2x + sin(x) på lommeregneren.

For at vise, at f(x) = c kun har én løsning skal du kigge på tangentens hældning.


Svar #2
25. maj 2009 af HoveHviid (Slettet)

Ja okay. Jeg har fundet løsningen på f(x)=1, tænkte bare man måske kunne få det til at hænge sammen med den anden opgave.


Skriv et svar til: Sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.