Matematik

Koks i ligningsløsning!

26. maj 2009 af Gieffoodplx (Slettet)

Hej, jeg er i gang med noget fysik og har et problem med en ligning. Ligning lyder på følgende

mL cL tL + mV cV tV = mV cV t + mL cLt

t ønskes isoleret!

svaret er t= mL cL tL + mV cV t / mV cV + mL cL

(jeg brugte lommeregneren), det jeg så ikke kan forstå ved svaret er, hvordan t isoleres for såvidt jeg kan se så er der to t'er ifølge ligningen og ikke bare et. Er der nogen der kan sige mig hvordan t, isoleres og hvilke regneregler I bruger? På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Sæt t udenfor en parentes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2009 af mathon

...mon ikke det kunne være

mlod*clod*ΔTlod = mvand*cvand*ΔTvand

mlod*clod*((100 K)-F) = mvand*cvand*(F-tbeg)

hvoraf F(ællestemperaturen) kan beregnes

...........

F = (mlod*clod + mvand*cvand)/(mlod*clod*((100 K) + mvand*cvand*tbeg)


Svar #3
26. maj 2009 af Gieffoodplx (Slettet)

ibibib, genialt tusind tak!!! Mathon, jo præcist, sådan udregner du fællestemperaturen. Men mit problem var lige præcis det som ibibib beskrev, at jeg ikke vidste/ kunne huske at man bare skulle sætte t udenfor en parentes, altså bare en simpel regneregel. Tak for hjælpen! Tråd er lukket (hvis man da kan lukke tråden).


Skriv et svar til: Koks i ligningsløsning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.