Matematik

Determinant

26. maj 2009 af allou (Slettet)

Hej alle..

Jeg er i gang med at beviser sætninger om den geometriske fortolkning af deerminant.

Jeg er gået i stå i delen om, at fortegnet for determinanten er det samme som omløbsretningen fra vektor a til vektor b.

I min bog står der til sidst som en konklusion, at hvis det(a,b)>0 ⇔ cos(w)>0. Dette forstår jeg ikke?

Håber meget at nogen kan hjælpe..

Mvh allou


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af mathon

når w er vinklen mellem a og b (0°<w<180°)

â*b = det(a,b) = a*b*sin(90°- w) = a*b*cos(W)>0 ⇔ cos(w)>0


Skriv et svar til: Determinant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.