Matematik

Parameterfremstilling

26. maj 2009 af 92-majse (Slettet)

Hej

Hvordan kan man ud fra en parameterfremstilling for en linje finde ligningen for en linje?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2009 af mathon

2 D

eliminer parameteren


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2009 af mathon

eks:

(x,y) = (1,6) + t(2,4)

x = 1 + 2t                  multipliceres med -2
y = 6 + 4t

-2x = -2 - 4t
   y = 6 + 4t               ligningerne adderes

-2x + y = 4                parameteren er elimineret

2x - y + 4 = 0

eller

y = 2x + 4


Svar #3
27. maj 2009 af 92-majse (Slettet)

okay, super

mange tak :D


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.