Matematik

potensregler

27. maj 2009 af jyden90 (Slettet)

hvad er 2N hvis N er en mængde?

mere konkret...

hvad er 2N hvis N = {1, 2, 3} (spm 1)

hvad er 2N hvis N = {1, 2,..., n} (spm 2)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af Duffy

Det er nemt . Der er bare at sætte ind i udtrykket element for element.

(spm 1) Hvis N = {1, 2, 3} så er 2N = {2, 2, 23  } =  { 2, 4, 8 }

(spm 2) Hvis N = {1, 2, 3} så er 2N  = { 2, 4, 8, 16 , 32 , . . . , 2n }
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 er dette mængdelære? I såfald er #1 helt på vildspor ...

2N:=mængden af funktioner f:N→{0,1} som identificeres (via en bijektion, som er den mængdeteoretiske isomorfi) med N's potensmængde, ie. mængden af delmængder af N ...

spm 1: N={1,2,3} så er 2N={ Ø,{1},{2},{3},{1,2},{1,3},{2,3},N } ........... prøv selv med spm 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2009 af Dynin (Slettet)

Bemærk at 2N (spm 1) indeholder 23=8 delmængder .... generelt gælder card(2N)= 2card(N)


Svar #4
28. maj 2009 af jyden90 (Slettet)

til 'svar #2':

ja sorry, det er mig der ikke har styr på hvilket kategori mit spm tilhører - det er selvfølgelig mængdelære ja, det kan jeg godt se nu!!

1000 tak for svaret!


Skriv et svar til: potensregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.