Matematik

Tangentligning

29. maj 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa er der nogen der kan give en forklaring på hvordan tangentligningen til et punkt findes:

y = 12 (Diffkvote) (x-2) + 8....

y = 12x - 16.....men hvordan fås -16??

Et andet eksempel er:

y = 3 (Diffkvote) (x-1) + 1

y = 3x + 2........Hvordan findes 2??....er det b værdien i en liniær funktion??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2009 af susna (Slettet)

#0
 

y = 12 (x-2) + 8 = 12x - 24 + 8= 12x -16

y = 3 (x-1) + 1 = 3x -3 +1 = 3x -2

y = 3x + 2........Hvordan findes 2??....er det b værdien i en liniær funktion?? Ja, det svarer til skæringspunktet med andenaksen.


Svar #2
29. maj 2009 af stinstin (Slettet)

Hmmm tak men hvordan finder man b i dette tilfælde...??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2009 af susna (Slettet)

Du har tangentligningen:

y = f ' (x0)(x-x0) + y0

I dine eksempler har du fundet værdierne og sat ind.

b kommer "automatisk"  ud, når du ganger ind i parentesen og lægger de led sammen som ikke har noget x.


Svar #4
01. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Tusind tak for det svar Susna....

Tænk at noget man bøvler sådan med kan være så simpelt!!!...: ))))....


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.